Bananen Karamel Cheesecake (No Bake)

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Bodem
100 gram Digestive biscuitjes
100 gram Stroopwafel
75 gram boter
Cheesecakebeslag
600 gram roomkaas (naturel)
100 gram poedersuiker
1 tlp vanille aroma/extract
1 tlp bananen aroma (*optioneel)
200 ml slagroom
1 zakje Klop-Fix
Decoratie
3 stuks Bananen
60 gram Boter
75 gram Lichte basterdsuiker
mini stroopwafels
In Huis
springvorm (20 cm)
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Banana Lovers Opgelet!

Directions

Bananen Karamel Cheesecake (No Bake)

Een paar weken geleden had ik mijzelf het kookboek: Cheesecake van Sabine Koning cadeau gegeven. Ik liet mijn mannen kiezen welke cheesecake ik zou maken wat de Rocky Road Cheesecake werd. Een feestje om te zien en onwijs lekker. Behalve onze kleine chef houdt nou eenmaal niet van chocolade! Ik besloot daarom nog één mini-cheesecake voor hem te maken. Ik had een naturel cheesecake voor hem kunnen maken en dan was hij super blij. Toch besloot ik geïnspireerd door de bananen en stroopwafels die we hadden liggen een Bananen Karamel Cheesecake te maken. Banaan en Karamel gaat heel goed samen. Denk maar aan een banana foster.

Het recept heb ik dus niet uit het prachtige kookboek van Sabine Koning. Wel heb ik haar basis no bake cheesecake recept gebruikt. Waar ik vervolgens mijn bananen karamel en stroop wafel topping aan toevoegden. Zelf had ik nog wat bananen aroma liggen, wat ik toevoegden aan het beslag. Je kunt bananen aroma/extract vinden bij de Toko of de betere taart/bakwinkel. Echter zonder de aroma door het beslag heen is het ook een hele lekkere taart om van te genieten. Enjoy!

Steps

1
Done

Voorbereiding

Vet je springvorm in met een klein beetje boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier. Het boter zorgt ervoor dat het bakpapier goed blijft zitten.

2
Done

Bodem

Smelt de boter in een steelpan. | Verkruimel de digestive koekjes en stroopwafels in een keukenmachine. | Meng de gesmolten boter door de verkruimelde koekjes. | Stort het koekmengsel in de springvorm en druk de bodem goed aan met de bollenkant van een lepel zodat deze een gelijke dikte heeft.

3
Done

Cheesecakebeslag

In een grote beslag kom meng de roomkaas, poedersuiker, vanille en eventueel bananen aroma tot een romig en klont vrij beslag. Gebruik hier een handmixer voor. | Voeg de slagroom en Klop-Fix toe en klop het beslag op tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom. | Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. | Zet de cheesecake een nacht in de koelkast om op te stijven. (Minimaal 6 uur nodig).

4
Done

Bananen Topping

Maak dit minimaal een half uur voor je de taart wilt decoreren.

Snij de boter in blokjes en smelt ze in een koekenpan samen met de suiker. Zorg ervoor dat de suiker goed gesmolten is zodat je geen korrelige substantie krijgt. Zet eventueel het vuur wat lager. | Snij de banaan in plakjes en voeg toe aan de caramel. Laat de caramel iets in dikken (5 minuten). | Schenk de bananen caramel in een kom en laat het in de koelkast afkoelen. Hierdoor wordt het ook wat dikker qua substantie.

5
Done

Decoreren

Schep de afgekoelde bananen caramel over de cheesecake. Verkruimel de stroopwafels iets en verdeel deze over de taart. | Enjoy!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Arabische Visschotel met rijst - Babies Kitchen babyvoeding
previous
Arabische visschotel met rijst
Perencake - Babies Kitchen bakrecept
next
Perencake

Add Your Comment