Perencake

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

280 gram bloem
180 gram suiker
1 tlp bakpoeder
1/2 tlp baking soda
snufje zout
1/2 tlp kaneel
115 gram boter
2 ei
60 ml karnemelk
1 tlp vanille extract
1/2 tlp amandel extract
200 gram (1-2 stuks) peer

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Perencake

Met zelf geplukte verse peren van Landgoed de Olmenhorst moest er uiteraard gekookt worden. Uiteraard was een van de eerste dingen die wij maakten perenmoes. De kleine chef is dol op appelmoes, elke maaltijd zou hij wel appelmoes willen eten. Gelukkig weten we hem wel altijd te overtuigen dat het alleen bij aardappels gegeten wordt. Nu hadden we dus zelf geplukten appels en peren hadden, en voor mega peren moest er daarom uiteraard alle varianten van appel-perenmoes gemaakt moeten worden.

Met een berg appels en peren konden we uiteraard nog meer kanten op. Een van mijn favorite cake smaken is die van peer met amandel. Voorheen deed ik dit vaak met aroma’s. Nu kon ik verse peren gebruik voor een echte perencake! Wat een succes, nooit meer peren aroma, gewoon heerlijke verse peer! Uiteraard werd er ondertussen heerlijk gesmikkeld van de ingrediënten. Ja de kleine chef dacht zelfs dat boter lekker zou zijn, ja van mij mag je proeven en dan ‘ja mama niet lekker’. Gelukkig hield hij wel nog genoeg peer over voor de cake!

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cake blik in.|

2
Done

Beslag

In een kom meng de bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel door elkaar. | Snij de boter in kleine blokjes en kneed deze door de bloem heen. | Voeg de eieren, karnemelk, vanille extract en amandel extract toe aan de bloem en roer alles goed door elkaar. Gebruik hier voor een spatel of handmixer.

3
Done

Perenbeslag

Schil de peer en snij het vruchtvlees in hele kleine blokjes. | Vouw de peren blokjes met een spatel door het beslag. | Schenk het perenbeslag in het cakeblik. | Zet het cakeblik in de oven voor 35-40 minuten. De cake is klaar als je er een saté prikker in steekt en deze schoon, zonder beslag, eruit komt. | Haal de cake uit de oven en laat het compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Bananen Karamel Cheesecake no bake - Babies Kitchen
previous
Bananen Karamel Cheesecake (No Bake)
Appeltaart koekjes - Babies Kitchen kinderrecept
next
Appeltaart Koekjes

Add Your Comment