320 gram bloem | |
1 tlp baking soda | |
snufje zout | |
170 gram suiker | |
120 ml zonnebloem olie | |
1 ei | |
2 etlp melk | |
1 tlp vanille | |
3 banaan |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Lekker voor in de Lunchbox
Heb je bananen die bijna lopen naar de prullenbak? Dan zijn er twee dingen die je kunt maken: bananen pannenkoekjes of bananenbrood. Een tijdje terug deelde ik al het recept voor bananen poffertjestoren Het is daarom hoog tijd voor het recept voor bananen brood. De bananen brood is natuurlijk wel een stuk minder gezond dan de bananen pannenkoeken. Ja de boosdoener suiker zit erin. Ach, een beetje suiker af en toe kan geen kwaad toch! 80/20 regel. 80% bewust en gezond en 20% who gives a!
Misschien ga ik binnenkort toch eens experimenteren met een gezonde bananen brood versie. Voor nu de versie met gewoon lekker wat suiker erin.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met bakspray (of boter). *optie: om de cake makkelijk uit het bakblik te halen kun je ook bakpapier in het bakblik doen. |
2
Done
|
Meng in een grote kom het ei, de suiker en de olie. Meng in een tweede kom de bloem, baking soda en zout. |
3
Done
|
Pureer met een vork of staafmixer de banaan samen met de melk en vanille. Voeg de bananen puree om en om met de bloem toe aan het suikermengsel. Tot je een goed gemengd beslag hebt. |
4
Done
|
Schenk het beslag in de ingevette cakeblik en zet deze in de oven. Bak het bananenbrood voor 50 minuten. De cake is klaar als je met een saté prikker in het midden van de cake prikt en deze er schoon uit komt. Haal de cake uit de oven en laat compleet af koelen. |