125 gram ongezouten boter | |
200 gram suiker | |
3 bananen (rijp) | |
1 ei | |
1 theelepel vanille extract | |
250 gram bloem | |
1/2 theelepel baking soda | |
1 theelepel bakpoeder | |
1/4 theelepel zout | |
60 ml melk (plantaardig) | |
Topping |
|
1 banaan (rijp) | |
60 gram havermout | |
30 gram suiker | |
40 gram ongezoute boter | |
In huis |
|
papieren muffinvormpjes | |
muffin bakvorm | |
rijst (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Bruine bananen betekend bananenbrood maken of probeer eens dit makkelijke recept voor bananenbrood muffin met havermout topping. Mijn favoriete bananen brood met een lekkere crunch.
Inmiddels heb ik al heel wat verschillende bananenbrood recepten uitgeprobeerd. Met yoghurt, zonder, met boter of olie, met suiker of alternatief, met topping of gewoon. Je kunt met bananenbrood 1001 kanten op, maar ik denk dat het basisrecept wat ik voor deze bananenbrood muffins gebruik wel mijn favoriet is. Niet te zoet, maar gewoon een lekkere bananenbrood. Al wil ik het basisrecept nog eens proberen, met nog minder suiker. Want bananen zijn immers al zoet genoeg.
Af en toe vind ik het lekkerder om bananenbrood als muffins te maken, dan als een cake. Omdat het makkelijker in te vriezen is en op te bergen. Daarnaast vinden de kinderen het er ook leuker uit zien. Vooral met zo’n herkenbaar bananen plakje boven op.
Nog meer bananen inspiratie nodig? Bekijk de volgende recepten:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | (Indien in huis, doe een dun laagje rijst in de muffin bakvorm). | Doe papieren muffin vormpjes in de muffin bakvorm. | Smelt de boter in een kom in de magnetron. | Prak de bananen. | |
2
Done
|
In een kom meng de gesmolten boter en suiker. | Voeg de geprakte banaan, eieren en vanille extract toe en mix door de boter. | |
3
Done
|
In een kom meng de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. | Voeg de bloem en melk om de beurt toe aan de bananen. |
4
Done
|
ToppingIn een kom meng de havermout, suiker en ongezouten boter. Kneed goed alles door elkaar. | Snij de banaan in plakjes van 0,5 cm. | Verdeel de havermout topping over de muffins. | Leg de plakjes banaan op de muffins. | |
5
Done
|
Zet de muffin in de oven voor 22 - 25 minuten. | Laat de muffins compleet afkoelen. |