bananenbrood muffin met havermout topping

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram ongezouten boter
200 gram suiker
3 bananen (rijp)
1 ei
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
60 ml melk (plantaardig)
Topping
1 banaan (rijp)
60 gram havermout
30 gram suiker
40 gram ongezoute boter
In huis
papieren muffinvormpjes
muffin bakvorm
rijst (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

bananenbrood muffin met havermout topping

Bruine bananen betekend bananenbrood maken of probeer eens dit makkelijke recept voor bananenbrood muffin met havermout topping. Mijn favoriete bananen brood met een lekkere crunch.

Inmiddels heb ik al heel wat verschillende bananenbrood recepten uitgeprobeerd. Met yoghurt, zonder, met boter of olie, met suiker of alternatief, met topping of gewoon. Je kunt met bananenbrood 1001 kanten op, maar ik denk dat het basisrecept wat ik voor deze bananenbrood muffins gebruik wel mijn favoriet is. Niet te zoet, maar gewoon een lekkere bananenbrood. Al wil ik het basisrecept nog eens proberen, met nog minder suiker. Want bananen zijn immers al zoet genoeg.

Af en toe vind ik het lekkerder om bananenbrood als muffins te maken, dan als een cake. Omdat het makkelijker in te vriezen is en op te bergen. Daarnaast vinden de kinderen het er ook leuker uit zien. Vooral met zo’n herkenbaar bananen plakje boven op.

 

Nog meer bananen inspiratie nodig? Bekijk de volgende recepten:

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | (Indien in huis, doe een dun laagje rijst in de muffin bakvorm). | Doe papieren muffin vormpjes in de muffin bakvorm. | Smelt de boter in een kom in de magnetron. | Prak de bananen. |

2
Done

In een kom meng de gesmolten boter en suiker. | Voeg de geprakte banaan, eieren en vanille extract toe en mix door de boter. |

3
Done

In een kom meng de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. | Voeg de bloem en melk om de beurt toe aan de bananen.

4
Done

Topping

In een kom meng de havermout, suiker en ongezouten boter. Kneed goed alles door elkaar. | Snij de banaan in plakjes van 0,5 cm. | Verdeel de havermout topping over de muffins. | Leg de plakjes banaan op de muffins. |

5
Done

Zet de muffin in de oven voor 22 - 25 minuten. | Laat de muffins compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Broccoli Cashew Traybake - Kidshoekje.nl
previous
Broccoli Cashew Traybake
Makkelijke Sesam Knoflook Noedels - Kidshoekje.nl
next
Makkelijke Sesam Knoflook Noedels

Add Your Comment