Basisrecept Pannenkoeken

2 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram bloem
500 ml melk (plantaardig)
2 eieren
1/4 tlp zout
boter

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Basisrecept voor Hollandse Pannenkoeken

Directions

Basisrecept Pannenkoeken

Vorige week was ging ik uit eten met een vriendin. Marcel zou die avond met de kids pannenkoeken eten, maar we kwamen er al snel genoeg achter dat ik pannenkoekenmix was vergeten. Het resultaat, ik stond nog voor mijn mommy-night out even panenkoeken mix te maken en dan ben ik ook zo’n food mom, die ze direct maakt. Geloof me, Marcel is zeker wel bereid om zelf ook pannenkoeken en pannenkoeken mix te maken, maar gezien ik even mijn basisrecept pannenkoeken op moest zoeken en toch pas laat een date had, deed ik het wel even.

Terwijl ik het pannenkoeken beslag aan het maken was vroeg ik mijzelf weer af waarom ik eigenlijk altijd mix uit de winkel koop? Het is zo ontzettend makkelijk om zelf pannenkoeken beslag te maken en de ingrediënten heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Met het onderstaande recept maak ik pakweg 10 pannenkoeken. Uiteindelijk is wel bepalend hoe dik je de pannenkoek maakt uiteraard. Wil je meer? Verdubbel dan het recept of doe de helft van het recept er nog eens bij.

De volgende dag had ik bijvoorbeeld zo’n zin in pannenkoeken dat ik het recept had gehalveerd weer en met Parker lekker pannenkoeken voor lunch had gegeten. Ik bakte ze in een kleinere pan, maakte dunne pannenkoeken en haalde er zo ook 8 stuks uit.

Op Kidshoekje kun je nog meer pannenkoekenrecepten recepten vinden. Klik daarvoor hier.


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden.

Steps

1
Done

In een kom mix de bloem, zout, melk en de eieren. Mix alles goed door elkaar zo dat er geen klontjes in het beslag zit.

2
Done

Verhit een klontje boter in een koekenpan. | Neem een soeplepel beslag en doe deze in de pan. Beweeg de pan rond zodat het beslag over de hele koekenpan is verdeeld. | Bak op medium vuur de pannenkoeken 3 minuten tot het beslag aan de bovenkant droog is en je de pannenkoek los kan schudden. | Draai de pannenkoek om en bak nog eens 2 minuten.

3
Done

Warm houden

Leg de pannenkoek op een bord en dek deze af met een ander bord. | Bak de rest van de pannenkoeken tot het beslag op is. Vergeet niet af en toe wat boter toe te voegen, om er voor te zorgen dat de pannenkoeken aanbranden. |

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pompoen Chocolade Chili [kidshoekje.nl]
previous
Pompoen Chocolade Chili Sin Carne
Mexicaanse Rijst met Bonen [kidshoekje.nl]
next
Mexicaanse Bonen met Rijst

Add Your Comment