Bieten Ricotta Carpaccio

0 0
Bieten Ricotta Carpaccio

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 bieten (gekookt)
2 eetlepels ricotta
1 theelepel honing
2 eetlepels granaatappel pitten
100 gram blauwe bessen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Bieten Ricotta Carpaccio

Februari is de maand van de liefde. Vanaf 1 februari lijkt het namelijk allemaal nog maar om 1 ding te draaien: Valentijnsdag.Valentijnsdag, een feestdag wat draait om de liefde, maar laten we eerlijk zijn, bij de mannen draait het vaak meer om de stress. Zoals het volgens mij vaak gaat op het gebied van cadeau’s.

Bij ons thuis doen we niet aan Valentijnsdag  heb ik geopperd. Ik krijg liever eens een bosje bloemen, cadeautje of wordt mee uit genomen op een andere dag dan 14 februari waar het meer voor mij als een soort verplichting lijkt. Daarnaast is het ook een dag die veel mensen ongelukkig laten voelen omdat ze misschien geen liefje hebben wat nogmaals even goed wordt benadrukt door de commercie.

Toch besloot ik deze salade wel aan deze liefdes feestdag te wijden. Voor opdrachtgever maakte ik in dit thema een salade en ik barstte van de ideeën. Bij liefde hoort de kleur rood en er zijn zoveel mooie groente en fruit in deze kleur. Zoals bieten! Bieten is een groente: you love it or you hate it. Zelf ben ik nog niet helemaal over uit. Toch maakte ik met deze prachtige groente een bieten ricotta carpaccio.

Dun gesneden gekookte bieten met ricotta, granaatappel en blauwe bessen. Een smaak combinatie van aards, zoet, klein zuurtje en romig. Perfect om jouw Valentijn meet te verrassen!

 


Dit recept was voorheen te vinden op mijn oude blog Recepthoekje.nl (datum 01-02-2016)

Steps

1
Done

Snij de gekookte bietjes in dunne plakken. | Leg de bieten in een cirkel op de borden. |

2
Done

In een kom meng de ricotta met de honing. | Verdeel de ricotta over de bieten. | Strooi de granaatappelpitten en blauwe bessen over de bieten.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Chocolate Chip Koekjes - Kidshoekje.nl
previous
Chocolate Chip Koekjes
Nutella Wentelteefjes / Nutella French Toast - Kidshoekje.nl
next
Nutella Wentelteefjes

Add Your Comment