Blauwe Bes havermoutkoekjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram Lichte basterd suiker
230 gram Boter (zacht)
200 gram Havermout
1 tlp Vanille extract
1 Ei
200 gram Bloem
1 tlp Baking soda
snufje Zout
110 gram Chocolade druppels
100 gram Blauwe bessen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Koekjes

Directions

Blauwe bes Havermoutkoekjes

We hadden weer eens een overload aan blauwe bessen in huis en ook al komen die echt wel snel op. Ik wil dan altijd nieuwe recepten ermee uit proberen. Met een verlangen naar chocolate chip cookies. Besloot ik een iets gezondere variant te maken: Blauwe bes havermoutkoekjes. Havermoutkoekjes, ik zie je misschien al een vies gezicht trekken. Ik ben er ook niet heel dol op hoor, maar deze waren een geslaagd experiment. Met toch wel wat suiker in de koekjes, misschien niet heel gezond. Maar lekkere chewy cookies.  Logan had er helemaal geen zin in, dus heeft Marcel een hele batch mee naar zijn werk genomen. Daar waren ze zo blij als een kind.

Koekjes bakken is natuurlijk een van de leukste activiteiten om samen met je kinderen in de keuken te doen. Ook dit recept leent zich er heel goed voor. Naast alles mixen, kunnen de handjes goed gebruikt worden om blauwe bessen en chocolade erdoorheen te kneden. En natuurlijk de uiteindelijke balletjes te draaien voor de koekjes. Nu allen nog wachten tot ze uit de oven komen en wat afgekoeld zijn.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 gram en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een kom meng de zachte boter met de suiker met een mixer (gebruik een handmixer of keukenmachine). Tot je een zanderige textuur krijgt.
Mix de vanille en ei door de boter.

In een kom meng de havermout, bloem, baking soda en zout. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het botermengsel tot je een goed gemengd deeg heb.

3
Done

Met een spatel (of je handen) kneed de chocolade en blauwe bessen door het deeg.

4
Done

Neem een grote eetlepel deeg in je handen en draai hier een bal van. Leg deze op de bakplaat en druk plat. Leg de koekjes 5 cm uit elkaar.

**Repen i.pv. Koekjes
Een andere optie is om een vierkant bakblik te nemen (zoals een brownie bakblik). Deze met bakpapier te bekleden en het deeg hier in te doen. Zorg ervoor dat het gelijk verdeelt is over het bakblik. Snijd uiteindelijk repen uit het bakblik.

5
Done

Zet de bakplaat met koekjes in de voor verwarmde oven voor 12-15 minuten tot ze goud bruin zijn.

6
Done

Bewaren

Een week te bewaren in een luchtdichte bak of koekjespot.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

wortel risotto (BabiesKitchen.com)
previous
Wortel risotto
bloemkool mango curry
next
Baby bloemkool mango curry

Add Your Comment