Bloemkoolrijst (basisrecept)

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 bloemkool
2 etlp olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

basisrecept

Directions

Bloemkoolrijst

Laat me beginnen met te zeggen dit is het meest makkelijke basisrecept dat er bestaat. Het bestaat uit één ingrediënt en vervolgens kun je zelf bepalen wat je er mee doet. Ik heb het over bloemkoolrijst. Waarom de moeite doen om het zelf te maken, als je het kan kopen? Bloemkoolrijst kun je inderdaad kant-en-klaar bij de groente afdeling van de supermarkt halen of zelfs uit de diepvries. Zelf maken is echter vele malen goedkoper en geen rocket science. Plus alles wat je te veel maakt kun ook jij gewoon invriezen. Iets wat ik tegenwoordig doe als ik teveel bloemkool over heb voor andere gerechten.

Bloemkoolrijst is simpel gezegd klein gehakte of gemalen bloemkool in de vorm van rijstkorrels. Om er toch wat meer aan dit recept te geven. Zal ik hier onder ook nog even uitleggen hoe je het kan bereiden als je het gewoon als rijst wil serveren.

Bloemkoolrijst kun je zowel warm als koud eten.


Babyvoeding: 7 maanden


Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Bloemkoolrijst maken

Verwijder de bladeren van de bloemkool en snij de bloemkool in stukken. Was de bloemkool. | Hak de bloemkool fijn tot rijstkorrels in een keukenmachien of op een snijplank met een mes.

2
Done

Roerbakken

Verhit de olie in een koekenpan. | Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze 10-12 minuten. Roer af en toe door om te voorkomen dat het verbrand.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Falafel Burger | Babies KItchen
previous
Falafel Burger
Pulled Oats Teriyaki| Babies Kitchen
next
Pulled Oats Teriyaki met Bloemkoolrijst

Add Your Comment