Broccoli Pesto Pasta Salade met Geroosterde Kikkererwten

0 0
Broccoli Pesto Pasta Salade met Geroosterde Kikkererwten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram vlinderpasta
120 gram pesto
300 gram broccoli
1 courgette
2 gegrilde paprika (uit pot)
150 gram cherrytomaten
150 gram kikkererwten (blik)
1 theelepel paprikapoeder
olijfolie
zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Broccoli Pesto Pasta Salade met Geroosterde Kikkererwten

Groen is Goed en zeker als het om deze makkelijke en snelle broccoli pesto pasta salade gaat met geroosterde kikkererwten. De perfecte maaltijd salade voor de zomer.

Zodra het warm weer wordt heb ik absoluut geen puf om te koken. Dat terwijl de zomerse smaken zo lekker zijn. Maar met warm weer vraagt het ook om makkelijke en snelle maaltijden. Wij eten 1x per week, meestal op woensdag heel burgerlijk, pasta en in de zomer wordt dat een pasta salade.

Het fijne aan pasta salades is dat ze sneller worden gegeten door mijn dochter, dan een warme pasta. Dit omdat zij soms moeilijk kan doen om de SAUS. Ze lust het, maar we zitten gewoon in zo’n fase. Bij pasta salades, maak ik vaak de salade voor ik de dressing  of saus erbij doe. Ik schep dan altijd even iets apart en vervolgens gaat er bijvoorbeeld de pesto saus bij. Easy Peasy en geen gedoe, want het is al veel te warm.

De geroosterde paprika kikkererwten vind ik altijd een lekkere crunch geven, denk aan croutons. Het is 5 minuten werk en de rest doet de oven, dus een smakelijke en makkelijke toevoeging. Niet dol op kikkererwten (altijd even proeven), dan kun je ze uiteraard weg laten.

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |

2
Done

Geroosterde Kikkererwten

Spoel de kikkererwten af in een zeef met koud water tot het water stopt met schuimen. | Doe de kikkererwten in een kom met 1 eetlepel olie, paprika poeder en een snuf zout. Hussel goed door elkaar. | Verdeel de kikkererwten op een helft van de bakplaat. |

3
Done

Courgette

Was de courgette. | Snij de uiteinde af en de courgette door de helft in de lengte en vervolgens nog eens door de helft. Snij de kwarten in plakjes. | Leg de courgette op de andere helft van de bakplaat en besprenkel met olie. |

4
Done

Oven

Zet de bakplaat in de oven voor 15-20 minuten. | De courgette zijn na 15 minuten klaar, voor krokante kikkererwten wil je misschien deze nog iets langer in de oven.

5
Done

Pasta

Zet een grote pasta pan water op het fornhuis en breng deze met een snufje water aan de kook. | Doe de pasta in de pan met kokend water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de pasta af en spoel af met koud water. |

6
Done

Broccoli

Was de broccoli en snij in kleine roosjes. | Doe de broccoli in een pan met ruime hoeveelheid water. | Breng het water aan de kook en kook de broccoli 4 minuten. | Giet de broccoli af en laat afkoelen.

7
Done

Snij de gegrilde paprika uit pot in kleine stukjes. | Was de tomaten en snij in kwarten. |

8
Done

Serveren

In een grote salade kom, doe de pasta met de pesto en roer deze goed door elkaar. | Voeg de broccoli, courgette, paprika en tomaten toe en hussel alles goed door elkaar. | Serveer met een eetlepel kikkererwten erover heen of serveer deze ernaast.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Perzik Feta Spinazie Salade - Kidshoekjenl
previous
Perzik Feta Spinazie Salade
Maanzaad Citroen Fruitsalade - Kidshoekje.nl
next
Fruitsalade met Maanzaad-Citroen Dressing

Add Your Comment