3 eetlepels suiker | |
1 eetlepel + 1 theelepel | |
340 ml | |
85 gram | |
2 1/4 theelepel gist | |
500 gram bloem | |
2 eetlepels | |
1 eetlepel knoflookpoeder | |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
bijgerecht
Als je het over broodstengels heb, moet ik meteen denken aan een vakantie in Amerika pre-kinderen. We maakte een roadtrip aan de westkust van Amerika toen we voor lunch bij een Pizza Hut stopte. Na dat iedereen een slice had gehad, hadden we nog honger en een van de vrienden ging nog wat halen. Hij kwam echter niet terug met pizza met breadsticks. Hoe het mis is gegaan, lost-in-translation, dat weten we nog altijd niet. Maar de breadsticks waren erg lekker.
Op zoek naar iets lekkers voor bij de soep besloot ik zelf een broodstengels te maken met knoflook smaak. Heerlijk zachte kleine broodjes om zo te eten of lekker in de soep te dippen.
Ook nu zin in een soepje? Hier wat soep inspiratie:
Ga jij zelf broodstengels maken? Laat vooral weten hoe ze zijn geworden en vergeet niet @kidshoekje (Instagram) en #kidshoekje te taggen als je ze maakt!
1
Done
|
Smelt de boter in een magnetron bestendige kom in de magnetron voor 40 seconde op 600 watt. | |
2
Done
|
In een kom meng lauw water met de suiker, 1 eetlepel zout en de helft van de gesmolten boter. Roer goed door. | Strooi de gist over het water mengsel en laat het 10 minuten rusten (niet roeren). | Roer de gist pas na de 10 minuten door het water mengsel. | |
3
Done
|
In een kom meng de bloem en zout goed door. | Voeg de bloem toe aan het water en kneed deze met deeghaken op een mixer goed door. Begin langzaam en draai hem langzaam sneller tot alles goed gemengd is en een glad elastische deegbal vormt. |
4
Done
|
Neem een grote kom en vet deze in met wat olijfolie. | Doe de deegbal in de kom en dek af met plastic folie. Zet de kom op een warme plek en laat minimaal 1 uur staan. |
5
Done
|
Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Kneed het deeg goed door en verdeel het in 12 gelijke stukken. | Dol de deeg stukken tot dikke touwen of broodstengels. | Leg de broodstengels op de bakplaat. | Dek de broodstengels af met een schone theedoek en laat nog eens een uur rusten. |
6
Done
|
Verwarm de oven voor 200 graden. | Smeer de broodstengels in met gesmolten boter en zet voor 12-15 minuten in de oven tot ze goud bruin zijn. | |
7
Done
|
Haal de broodstengels uit de oven. | In een kom meng 1 theelepel zout met de knoflookpoeder. | Smeer de broodstengels nogmaals in met boter en strooi het knoflookzout erover. | Serveer direct! (Te bewaren in een luchtdichte bak voor 3 dagen). |