250 gram bloem | |
snufje zout | |
1/2 tlp bakpoeder | |
115 gram ongezouten boter | |
110 gram lichte basterd suiker (bruin) | |
50 gram suiker | |
100 gram pure chocolade | |
1 ei | |
6 pepermuntstokjes (candy cane's | |
1 tlp vanille extract | |
50 gram cacao (ongezoet) | |
plasticfolie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Kerstkoekjes
Koekjes horen in mijn optiek echt bij Kerst. Ik wou dit jaar eens een ander kerstkoekje maken dan mijn gingerbread man en kerstsuikerkoekjes (recepten hiervan volgen deze week!). Zin in mijn brownie koekjes besloot ik hier een kerst variant van te maken met pepermuntstokjes (candy cane’s): brownie-pepermunt kerstkoekjes.
Een perfect koekje om samen met kinderen te maken. Eerst het deeg, vervolgens deelbolletje maken, dan de pepermuntstokjes kapot slaan en vervolgens de brownie koekjes versieren. Oh en natuurlijk daarna lekker op eten.
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Smelt de boter in een pannetje op het fornuis of in een kommetje in de magnetron. Laat de boter iets afkoelen. |
3
Done
|
Mix in een kom de gesmolten boter met de suikers met een handmixer of keukenmachine. Voeg de eieren en vanille toe en mix deze er doorheen. |
4
Done
|
Meng in een andere kom de bloem, zout, cacao en bakpoeder. Voeg het bloemmengsel beetje bij beetje toe aan de boter. Mix alles door elkaar tot het een goed gemengd deeg vormt. |
5
Done
|
Verpak het deeg in plastic huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten in de koelkast staan. |
6
Done
|
Haal de deeg uit de koelkast en rol balletjes van het deeg. Leg een bal op de beklede bakplaat en druk iets plat. Laat wat ruimte tussen de koekjes. Zet de bakplaat in de oven voor 15 minuten. Tot de randen iets wat stevig zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat de koekjes compleet afkoelen voor je ze gaat versieren. |
7
Done
|
Breek de pepermuntstokjes (candy cane's) in kleine stukjes. Doe ze bijvoorbeeld in een schone theedoek. Vouw de theedoek dicht en sla op de doek met een deegroller. Of gebruik een keukenmachine. |
8
Done
|
Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie. |
9
Done
|
Zet een rooster met daaronder wat bakpapier klaar. Dip een koekje in de gesmolten chocolade. Leg het koekje op het rooster en doe wat van de verkruimelde pepermunt op de gesmolten chocolade en laat de koekjes met rust tot de chocolade hard is geworden. |