Directions
Caesar Pasta Salade
Met nog wat kliekjes pasta en caesar dressing besloot ik een simpele Caesar pasta salade te maken voor de lunch. Maar hier onder deel ik het recept voor een maaltijdsalade.
Een Caesar salade bestaat meestal uit: sla, croutons, Parmezaanse kaas, ei en een dressing. Vervolgens kun je allerlei andere toevoegingen doen als avocado, tomaat, bacon en/of kip. Voor deze Pasta Salade ben ik voor een vegetarische variant gegaan, waar ik tevens de eieren weg gelaten heb. Simpel weg omdat ik vergeten was eieren te koken. Wil je dus nog wat proteïne toevoegen dan kun je ei, vis, bacon, kip of een plantaardig optie toevoegen. Bijvoorbeeld de krokante plantaardige kip, die ik gebruikte voor mijn Caesar Salade Wrap.
Hoe meer je natuurlijk toevoegt, hoe langer het duurt om de salade te maken. En in de zomer heb ik het liefst mijn maaltijden binnen 15 minuten klaar. Voor deze pasta salade ben je vooral het langste bezig met de pasta koken en eventueel de croutons als je deze nog wilt maken. Welke je beide al op een eerder moment kunt maken. Anders is het perfect voor na een warme zomerse dag.
Ingrediënten toegelicht:
Croutons – Klik hier voor recept
Caesar Dressing – Klik hier voor recept
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Breng een pan water met een snufje zout aan de kook. | Bereid de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de pasta af en spoel af met koud water. | Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de pasta en roer het er door heen. |
2
Done
|
Was de tomaten en halveer. | Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd de rest in blokjes. | Was de ijsberg sla en snijd in repen. | |
3
Done
|
In een grote salade kom meng de tomaten, pasta, avocado, ijsbergsla, croutons en de helft van de geraspte Parmezaam met de caesar dressing. | Rasp de rest van de Parmezaan over de salade en serveer! |