Carrot Cake Cupcakes

0 0
Carrot Cake Cupcakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram ongezouten boter
130 gram suiker
2 bananen bananen (rijp)
150 gram wortel (geraspt)
1 ei
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
60 ml (plantaardige) melk
Cream Cheese Frosting

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Carrot Cake Cupcakes

Het is bijna Pasen en tijdens het brainstormen voor een paasrecept kwam ik o.a. op carrot cake. De afgelopen jaren heb ik verschillende soorten carrot cake geproefd en ik ben niet altijd even grote fan. Vooral niet als er noten in zetten. De lekkerste die ik ooit at was gemaakt met banaan. Ik besloot daarom mijn bananenbrood recept om te toveren tot carrot cake cupcakes voor Pasen.

Heb je Kidshoekje de afgelopen maanden Kidshoekje gevolgd, dan heb je misschien het gevoel dat ik een soort bananenbrood obsessie heb. Wat helemaal niet het geval is, maar ik heb wel het lekkerste basisrecept voor bananenbrood inmiddels gevonden. Hebben we elke week te rijpe bananen over? Nee ook niet, maar wel zeker één keer per maand en dus kan ik lekker af en toe experimenteren. Eerder maakte ik al met diverse toppings en zelf bananenbrood donuts uit de oven. Nu besloot ik dus een andere kant op te gaan en worteltjestaart te maken, maar dan als cupcake, want wie houdt er nou niet van cupcakes? Oja, mijn dochter! Maar mocht je er wel van houden, dan is dit een absolute tip om voor Pasen te maken!

Cream Cheese Frosting Recept

 


Op zoek naar leuke Paasrecepten? Klik hier 

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Zet de cupcake vormpjes in het cupcake bakblik. |

2
Done

Pel de bananen en prak de bananen op een bord of in een kom met een vork. | Smelt de boter in een kom in de magnetron. | Rasp de wortel.

3
Done

Meng in een grote kom de gesmolten boter met de suiker. | Voeg de geprakte bananen, ei en vanille door elkaar. |

4
Done

In een tweede kom zeef de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. | Roer de droge ingrediënten door elkaar.| Voeg de bloem en de melk gelijkmatig toe aan het bananenmengsel. | Spatel de geraspte wortel door het beslag. |

5
Done

Schep het beslag voor 2/3 in de cupcake vormpjes. | Zet de cupcakes in de oven voor 15-20 minuten. | Controleer of de cupcakes klaar zijn door een prikker in het midden te steken. Als deze er schoon uit komt zijn de cupcakes klaar. | Haal de cupcakes uit de oven en laat 10 minuten in blik afkoelen en vervolgens compleet op een rooster.

6
Done

Maak de cupcakes af met Cream Cheese Frosting (zie link voor recept hierboven) en eventueel nog wat decoratie.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Cream Cheese Frosting - Kidshoekje.nl
previous
Cream Cheese Frosting
Broodje Gebakken ei met avocado - Kidshoekje.nl
next
Broodje Gebakken Ei met Avocado

Add Your Comment