1 Ui | |
2 Knoflook | |
2 Paprika | |
1 etlp Olijfolie | |
1 tlp Paprika poeder | |
1 tlp Komijn poeder | |
1/2 tlp Cayenne poeder | |
1/2 tlp Chili poeder | |
500 gram Linzen (uit blik) | |
500 gram Tomatenpassata | |
1,5 etlp cacao | |
400 ml water | |
2 Bouillonblokje (groenten) | |
400 gram zwarte bonen | |
175 gram cannellini bonen | |
zout en peper | |
(optioneel erbij) Tortilla's | |
(optioneel erbij) tortilla chips | |
(optioneel erbij) guacamole |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarisch
In de wereld waar onze kinderen tegenwoordig opgroeien lijkt het onderwerp voeding steeds complexer. Wat is wel en wat is niet goed voor je. Superfoods, allerlei soorten plantaardige melken en gluten vrij. Ben je vegan, vegetarisch of eet je zeker één keer per week geen vlees. Als de volwassenen soms al door de groenten de voeding niet meer zien. Hoe moet een kind het dan nog begrijpen. Kinderen worden ook al vanaf jongen leeftijd bewuster en besluiten zelfs vegetarisch al te worden. Vegetarische opties vinden sommige mensen nog wel eens lastig, toen ik daarom op het idee voor een Chili Sin Carne stuiten besloot ik, dit moet ik delen.
Voor de Chili Sin Carne gebruik je linzen in plaats van vlees, de smaak is heel rijk en de maaltijd vullend. Je merkt niet eens dat het zonder vlees is. Vertel je kind ook dat er chocolade in zit en ze worden helemaal gelukkig om het te proberen. Een heerlijk kindvriendelijk vegetarisch gerecht. Serveer het met wat bloemtortilla’s, tortilla chips en guacamole een je hebt een heerlijke maaltijd voor het hele gezin.
Babyvoeding: het recept is geschikt voor baby’s vanaf 9 maanden, vanwege de ui, knoflook en pittige kruiden. De pittige kruiden overheersen niet in dit gerecht, maar je kunt zelf besluiten of je deze mindert of eruit laat!
1
Done
|
Pel de ui en knoflook en snij ze fijn. |
2
Done
|
Verhit de olijfolie in een grote kookpan en bak de ui hier 2 minuten in. Tot de ui glazig is. Voeg de knoflook, paprika poeder, komijn poeder, cayenne poeder en chili poeder toe en roer dit 2 minuten door elkaar. |
3
Done
|
Voeg de linzen, tomatenpassata, cacao en water toe en verkruimel de bouillonblokjes. Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. |
4
Done
|
Giet de zwarte en canellinni bonen af en spoel ze met koud water af. Voeg de bonen en paprika reepjes toe aan de chili. Roer alles door elkaar en laat nog 8 minuten pruttelen. |
5
Done
|
Serveer de chili sin carne met guacamole, tortilla's en tortilla chips. |