Chocolate Chip Koekjes

0 0
Chocolate Chip Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

165 gram ongezouten boter
140 gram lichte basterdsuiker
110 gram suiker
1 ei-geel
1 ei
1 theelepel vanille extract
220 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
180 gram chocolate chips (puur)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Chocolate Chip Koekjes

Een ding waar ik marcel heel gelukkig mee maak zijn mijn ‘chocolate chip koekjes’. Zelfs in mijn vriendengroep zijn ze bekend en berucht. Het is het koekje waar ik iedereen gelukkig mee kan maken. Voor onze bruiloft verblijde ik zelfs al onze gasten met ieder een eigen pot vol met deze koekjes (dat waren 500+ koekjes bakken).

Wat maken mijn chocolate chip cookies zo lekker? Waar als je in de supermarkt Chocolate Chip Cookies koopt deze vaak hard en krokant zijn, zijn die van mij net goed gebakken dat ze heerlijk zacht en chewy (buigbaar) zijn.

Ik kon me ook niet voorstellen dit recept nog niet gepost te hebben, daarom bij deze mijn heerlijke recept voor de beste Chocolate Chip Cookies die je ooit hebt gegeten, al zeg ik het zelf. Chocolate Chip Cookies zijn onwijs makkelijk om te maken. Hou je wat deeg over dan vries je dit gewoon in.

Het lekkerste van de Chocolate Chip Cookies is de geur die in je huis blijft hangen. Alleen daarom is het al een aanrader om te maken als je bezoek krijgt.

 


(Recepthoekje.nl 25-11-2013)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op het fornuis. | In een kom mix de suikers met de gesmolten boter. | Voeg het ei-geel en het andere ei samen met de vanille toe aan de boter. | Mix alles goed door elkaar.

3
Done

In een kom meng de bloem, zout en baking soda. | Voeg de bloem toe aan de suikers en mix alles tot een goed gemengd deeg. | Voeg de chocolade chips toe en vouw met een spatel door het deeg. | Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.

4
Done

Haal het deeg uit de koelkast en maak met een ijsschep of eetlepel ballen (60-70 gram) van het deeg. Je kunt hiervoor ook gewoon je handen gebruiken. | Leg de deegballetje op de bekleden bakplaat. Zorg er wel voor dat de deegballetje niet te dicht bij elkaar liggen, ongeveer 4 cm van elkaar af. Het deeg zal namelijk in zakken en je wilt niet een groot koekje hebben. |

5
Done

Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes:
- Grote: 12 - 15 minuten
- Klein: 8 - 10 minuten

Zodra de koekjes licht bruin aan de randen worden zijn ze klaar. | Haal de koekjes uit de oven en laat ze 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Haal ze vervolgens van de bakplaat en laat ze in hun geheel afkoelen op een rooster.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Groene Mango Smoothie Bowl - Kidshoekje.nl
previous
Groene Mango Smoothie Bowl
Bieten Ricotta Carpaccio - Kidshoekje.nl
next
Bieten Ricotta Carpaccio

Add Your Comment