Cijfer Koek |
|
250 gram + extra bloem | |
150 gram ongezoute boter | |
125 gram suiker | |
4 eetlepel melk (plantaardig) | |
vershoudfolie | |
bakpapier | |
deegroller | |
papier | |
schaar | |
Decoratie + Vulling |
|
150 gram banketbakkersroom | |
250 ml slagroom (plantaardig) | |
2 spuitzakken | |
Sprinkles/ Versiering |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Er is er een jarig en nu ben jij op zoek naar een leuke taart, maar even anders? Probeer eens een Cijfer Koektaart te maken voor de jarige met lekkere krokante koeklaag en heerlijke vulling tussen lagen van banketbakkersroom.
Een paar jaar geleden was de cijfer koektaart helemaal HOT en HIP en nog steeds zie ik hem af en toe op Instagram en Pinterest voorbij komen. Doe koektaart bestaat vaak uit twee lagen gemaakt van twee grote suiker-/zandkoekjes. Met daartussen een lekkere laag en natuurlijk een mooie versierde laag boven op. Je kunt wel een beetje aan een tompouce denken maar dan koek in plaats van bladerdeeg.
Ter voorbereiding van de feestdagen had ik suikerkoekjes deeg gemaakt en besloot met de komst van Parker haar verjaardag van wat van die deeg een Cijfer Koektaart te maken voor haar 4de verjaardag. Nou mogen de kinderen elk jaar zelf kiezen wat ze willen voor taart en dit jaar is Parker gegaan voor een Unicorn taart (net als vorig jaar, maar ze wil wel een andere). Ik besloot daarom dat dit gewoon een lekker tussendoortje voor het weekend was en die eenhoorn taart komt wel op haar verjaardag.
Ik vulde de taart met banketbakkersroom (LOVE IT) en maakte het boven af met slagroom en versiering. Zoals ik zie het deed mij erg aan een tompouce denken, maar dan zoveel lekkerder door de koeklagen.
De taart is niet aller makkelijkst te eten, maar wel heel lekker! Misschien maar voor mijn eigen verjaardag weer maken!
Bekijk ook eens:
1
Done
|
KoekdeegIn een kom mix de boter met suiker. Voeg de bloem en melk toe en mix alles goed door tot een goed glad deeg. | Kneed het deeg nog kort goed met je handen. (Is het deeg te nat/plakkerig? Voeg meer bloem toe. Brokkelt het te veel af? Voeg nog wat melk toe) |
2
Done
|
KoekdeegLeg het deeg op een groot stuk folie, maak het plat en pak in. | Leg het deeg voor minimaal 30 minuten in de koelkast of vries het in om het een andere dag te gebruiken. |
3
Done
|
SjabloonNeem een stuk papier of karton en teken hier groot en breed het cijfer voor de koektaart. Knip het uit. Dit is je koekvormpje/sjabloon. |
4
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
5
Done
|
Cijfer koekenStrooi wat bloem op een schoon aanrecht en rol het deeg uit met een bebloemde deegroller tot een dikte van 5 cm. Niet te dun dan breekt je koek af. | Leg de cijfer sjabloon van papier op het deeg en snij met een mes 2 keer het cijfer uit met het gebruik van de papieren sjabloon. |
6
Done
|
Cijfer koekenLeg voorzichtig eventueel met een spatel de grote koekcijfers op de bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de twee koeken. (Van het overige deeg kun je andere koekjes maken of invriezen als je dit niet al hebt gedaan). |
7
Done
|
Cijfer KoekenZet de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 minuten. Let wel op dat de koekjes niet te goud bruin worden. Elke oven is anders dus hou jouw oven vanaf 7 minuten goed in de gaten. | Laat de koekjes compleet afkoelen voor je ze gaat decoreren. |
8
Done
|
VoorbereidingKlop de banketbakkersroom op. Doe in een spuitzak | Klop eventueel de slagroom op met wat suiker indien je verse slagroom gebruikt. Doe in een spuitzak |
9
Done
|
Decoreren net voor serveren!Leg een koek gedeelte op een plank of bord waarop je de taart wilt serveren. | Spuit de gele room op de onderste koek die op de plank ligt. Maak toefjes of stroken, wat je zelf wilt. | |
10
Done
|
DecorerenNeem de andere koek en maak hier stoefjes slagroom op en decoreer met sprinkles. | Leg voor zichtig de koek met slagroom op de banketbakkersroom bedekte koek op het serveer bord. Serveer direct! |