Directions
Citroen Ricotta Spaghetti
In de zomer heb ik zin in makkelijke en zomerse gerechten, die lekker fris zijn. Ik besloot voor onze vaste pastadag (ja wij hebben een vaste pastadag, heerlijk burgelijk) een citroen ricotta spaghetti te maken.
Citroen is voor mij een echt zomers ingrediënt. Ik doe het maar wat graag in mijn water in de zomer en vind het ook heerlijk om mee te koken. Een klein beetje citroenrasp kan al een wereld van verschil maken. De citroen ricotta saus is onwijs makkelijk om te maken en in de tijd dat je pasta klaar is, is je saus ook al klaar. Perfect voor een warme zomerdag dus.
Babyvoeding
Wil jij je baby mee laten eten? Maak dan een beetje saus apart. Doe in een kom wat kookvocht, ricotta, olijfolie en citroenrasp en -sap. Roer dit door elkaar. Snijd de spinazie heel klein en roer deze door de saus. Voeg de saus aan mini spaghetti toe. Geschikt vanaf 8 maanden!
Beetje Pit!
Hou je wel van een beetje pit? Voeg dan nog wat chili flakes toe. Zorgt nog extra voor een heerlijk contrast.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Breng een grote pan water aan de kook met een snufje zout. | Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Bewaar 100 ml kookvocht en giet de rest af. | |
2
Done
|
Was de spinazie. | Was de citroen. | Pel en hak de knoflook fijn. | |
3
Done
|
Neem een grote hapjes- of koekenpan en verwarm hier 1 eetlepel olie in. | Fruit de knoflook even in de olie. | Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. | Voeg de ricotta, geraspte parmezaan, citroen rasp en sap, snufje zout en verse peper toe. Neem 100 ml kookvocht uit de pasta pan en roer deze door de saus. | Haal de pan van het fornuis en roer de spaghetti er doorheen. |
4
Done
|
Serveer direct eventueel met wat extra parmezaanse kaas. |