Clotted Cream van 2 ingrediënten

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram mascarpone
100 gram crème fraîche

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Bij scones hoort jam, lemon curd en clotted cream. Maak nu je zelf eigen clotted cream van 2 ingrediënten voor bij de scones.

Clotted Cream van 2 ingrediënten

Scones zijn zo’n broodje/gebakje die direct wordt geassocieerd met een high tea. Zelf associeer ik het met mijn bezoeken met mijn moeder aan Londen. Voor ik zelf scones wist te maken was een van de dingen die we altijd kochten scones (en crumpets… beide recepten volgen snel). Maar scones eet je niet zo. Scones eet je (het liefst een beetje warm of gewoon vers uit de oven), met een lekkere aardbeien jam/compte, lemon curd en clotted cream. En vooral die laatste is niet altijd even makkelijk in de super markt te vinden. Al moet ik bekennen dat ik een paar weken terug nog een potje bij de kaasafdeling bij de AH zag staan.

Maar je zult het niet overal en altijd kunnen vinden en wat is er dan niet makkelijker dan het zelf te maken met maar twee ingrediënten: crème fraîche en mascarpone. Nou kun je de crème fraîche ook vervangen voor slagroom (cream), maar ik ben een crème fraîche fan en deze combinatie heb ik ooit als tip op een markt waar ik scones kocht gekregen. Het zijn twee ingrediënten die je in elke supermarkt wel kunt vinden en daarmee in een wip die lekkere clotted cream zelf heb gemaakt voor bij je scones.

Nu hebben we de clotted cream, nu hebben we natuurlijk ook scones nodig!

No worries ook dat recept deel ik vandaag met je! Klik hier voor het klassieke scones recept

 


Maak jij deze feestdagen scones met je eigen homemade clotted cream van het Kidshoekje recept? Vergeet dan niet een foto te delen op social media en @kidshoekje te taggen. De feestdagen zijn immers om heerlijke recepten en eten te delen!

Steps

1
Done

Klop de mascarpone los. | Roer de crème fraîche er doorheen en mix tot een luchtig en smeuïge substantie. | Bewaar de clotted cream in een lucht dichte pot in de koelkast.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Confetti Kruidnootkoeken [kidshoekje.nl]
previous
Confetti Kruidnotenkoeken
Klassieke Scones [kidshoekje.nl]
next
Klassieke Scones

Add Your Comment