Easy Peasy Lunchbox: Eierkoeken
*Recept uit Easy Peasy Lunchbox

0 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram Amandelmeel (of Speltmeel)
3 etlp Honing ( of Ahorn Siroop)
4 Eieren
1,5 tlp Bakpoeder
1 tlp Citroensap
snufje Zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

*aangepast 7+ maanden

Directions

Met een kind kunnen tussendoortjes waarschijnlijk af en toe je redding. Tussendoortjes komen in tal van formaten: fruit, koekjes. Als ouder heb je het liefst dat jouw kleine zo gezond en verantwoord mogelijk eet, dus ook snacks. In het boek Easy Peasy Lunchbox staat zowel inspiratie voor de broodtrommel van jouw kind als 10-uurtjes recepten. Gezonden tussendoortjes die lekker en makkelijk zijn om te maken.

Lees ook de Babies Kitchen review van Easy Peasy Lunchbox!

 

Uit Easy Peasy Lunchbox besloot ik homemade eierkoeken uit te proberen. Ik ben dol op eierkoeken, dus erg benieuwd of het simpele Easy Peasy Lunchbox recept die smaak wel kan overdragen.

Het recept uit het kookboek bestaat uit amandelmeel en honing, wat het recept geschikt maakt vanaf 1 jaar (dreumes). Honing kan namelijk een stof bevatten, waar kinderen onder één jaar ziek van kunnen worden en met noten kun je beter onder één jaar nog mee wachten vanwege allergische reacties. Wil je de homemade eierkoeken baby proof maken vervang dan het amandelmeel met speltmeel en de honing met ahorn siroop (maple syrup). Maak je deze aanpassingen voor de  homemade eierkoeken dan zijn ze geschikt vanaf 7+ maanden.

 

De smaak? Heerlijk, in eerste instantie waren mijn eierkoeken iets te dun maar de smaak was even goed heerlijk. Ze gingen in elk geval heel snel op dus binnenkort maar weer maken. De eierkoeken uit Easy Peasy Lunchbox zijn wat mij betreft nu een standaard recept in ons huis!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Meng de amandelmeel, de honing, de eieren, de bakpoeder, het citroensap en het snufje zout in een kom.

3
Done

Schep met een diepe grote (soep)lepel het beslag op de bakplaat in een ronde eierkoekvorm. Bepaal daarbij zelf hoe groot. Zorg er wel voor dat er wat ruimte zit tussen de eierkoeken.

4
Done

Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten.

5
Done

Haal de eierkoeken uit de oven en laat ze compleet afkoelen voor je ervan gaat snacken met de kids!

6
Done

Bewaren

minimaal één week in een lucht dichte trommel.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Baby Eerste Viscurry | Babies Kitchen
previous
Baby Eerste Viscurry
next
Courgette en Aardappel met Gehakt

2 Comments Hide Comments

Help…! Ik heb exact dit recept gemaakt maar mijn baksel lijkt meer op makronnen. Het is heel stevig. Geen idee wat er fout gegaan is…

Hi Wendy, Wat vreemd. Het recept is regelrecht uit het Easy Peasy Lunchbox kookboek en ik heb toen direct het recept gevolgd toen ik het maakte. Wat voor meel of bloem heb je gebruikt?

Add Your Comment