Falafel Quinoa Bowl

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram quinoa
1 groente bouillonblokje
5 per persoon falafel zie recept boven
200 gram hummus zie recept boven
150 gram rode kool
1 komkommer
200 gram cherrytomaten
4 pita broodjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Falafel Quinoa Bowl

Zin in een gezonde vegetarische kom comfort food? Maak eens deze makkelijke falafel quinoa bowl met hummus en pita broodjes.

Al sinds de kinderen, baby waren geef ik ze falafel in diverse vormen. Voor baby’s is het iets wat zij makkelijk zelf uit het vuistje kunnen eten en het is lekker zacht. Inmiddels hebben de kinderen wisselende reacties of ze falafel willen eten. Als wij er wel heel erg zin in hebben maak ik dan een falafel quinoa bowl.

Zoals jullie misschien weten ben ik groot fan van diner bowls. Het zijn gerechten waarbij de ingrediënten apart worden geserveerd en iedereen (met wel een basis) zelf kan bepalen wat zij in hun kom doen. In het geval van de falafel quinoa bowl verdeel ik altijd vast de quinoa over de borden en krijgt iedereen minimaal één falafel om te proeven (wat dus vooral voor de kids is).

Vervolgens kunnen de kinderen zelf bepalen wat zij er nog bij eten: hummus, komkommer, tomaat, pita brood, rode koolsalade. Waarbij ik van mijn kinderen weet dat ze in elk geval komkommer, tomaat en pita eten, naast de quinoa.

Kinderen zijn ook meer geneigd dingen te eten als ze zelf mogen bepalen wat ze eten en als je dan gezonde opties bied weet je dat het wel goed komt.

Voor dit recept kan je twee kanten op: 1. Alles zelf maken (zie recept links hieronder) of 2. Kant-en-klaar uit de winkel (niks mis mee doe ik ook vaak vooral voor de hummus).

 

Bijhorende recepten:

Het recept kun je met kant-en-klare producten uit de supermarkt maken, maar een aantal ingrediënten kun je ook heel makkelijk zelf maken. Hieronder de recepten mocht je ze wel zelf willen maken:

Steps

1
Done

Quinoa

Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook. | Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de quinoa af.

2
Done

Falafel

Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking of via het recept. (Ik bereid falafels graag in de oven).

3
Done

Overige

Was de komkommer en snij in blokjes. | Was de tomaten en halveer. | Was de kool en hak fijn of maak de rode koolsalade. | Rooster de pita broodjes volgens de aanwijzingen van de verpakking.

4
Done

Serveren

Serveer alles in aparte kommen (falafel, quinoa, komkommer, tomaat, rode kool en hummus) op tafel zodat iedereen hun eigen Falafel Quinoa bowl kan samenstellen. | Eventueel kun je wel al wat quinoa over de borden verdelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Rocky Road Granola - Kidshoekje.nl
previous
Rocky Road Granola
Pasta Pesto met Groene Asperges - Kidshoekje.nl
next
Pasta Pesto met Groene Asperges

Add Your Comment