Directions
Falafel uit de Oven met Spinazie
Waarom falafel uit de winkel komen, als je het heel makkelijk zelf kunt maken? Bijvoorbeeld falafel uit de oven met spinazie. Voor in een wrap of bij een salade.
Ik ben al jaren dol op falafel, maar mijn kinderen helaas wisselend. Als baby vonden ze het heerlijk zo uit het vuistje en nu wisselt het. Daarom maak ik liever zelf falafel dan dat ik het in de winkel koop. Als je het zelf maakt, kan je ook beter de smaak bepalen. Bij het zelf maken hoor ik vaak de klacht: de falafel breekt in de pan als ik ze wil omdraaien. De oven is daarvoor de perfecte oplossing.
Naast dat de oven al het werk doet, hoef je er verder ook niet meer aan te zitten. De smaak is verder het zelfde, maar het gemak is veel meer! Probeer dus eens dit recept voor falafel uit de oven.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Giet de kikkererwten en cannellini bonen in een zeef en spoel af met water. Laat goed uitlekken. | Was de spinazie en laat goed uitlekken. |
3
Done
|
Doe de kikkererwten en bonen in een keukenmachine met 1 eetlepel olijfolie en hak helemaal fijn. | Voeg de tomatenpuree, bloem, rasp van de citroen en sap van halve citroen toe. Maal alles goed door elkaar tot een deeg. Haal tussendoor ook even een spatel langs de zijkant zodat alles goed mee gaat. |
4
Done
|
Gebruik een ijsschep (eventueel even door bloem gehaald) om bolletjes van de falafel te maken. Je kunt het natuurlijk ook met je handen doen. Doe dan ook wat bloem op je handen. Leg de falafel ballen op de bakplaat. |
5
Done
|
Bak de falafels in de oven voor 10-15 min. Tot goudbruin en buitenkant hard. | Serveer direct. |