Geroosterde banaan & blauwe bes
*recept foodnetwork

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 banaan
100 gram blauwe bessen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

6+ maanden

Directions

Geroosterde banaan & blauwe bes

BEGINNERSFOUT!
Als fruithapje besloot ik banaan te pureren. Ik had natuurlijk veelte veel gemaakt en besloot de overgebleven bananenpuree in een bakje in de koelkast te bewaren. De volgende dag wou ik een hapje voor de kleine pakken en zag iets donkers in een bakje. ‘Heb je niet alle courgette gegeven?’ vroeg ik mijn man, ‘jawel!’. Het was natuurlijk de banaan! Die wordt (wat ik ook wel had kunnen bedenken) bruin in de koelkast. Lekker slim, beginnersfout!

Een tijdje terug zag ik het idee voor een recept met geroosterde banaan uit de oven. De banaan krijgt een hele andere smaak als het is geroosterd (denk aan baka bana) en de combinatie met blauwe bessen moest wel lekker zijn. De portie van het recept heb ik wel wat aangepast, zo hoefde ik niet meteen mijn hele vriezer vol met geroosterde banaan & blauwe bessen puree te hebben.

Het recept maak je simpel weg in de oven en daarna alleen nog even pureren. Het is misschien een fruithap wat iets langer duurt om te maken dan even een banaan of mango prakken, maar je kleine heeft zo wel weer een nieuwe smaak om te leren kennen. Plus de restjes kun je gewoon invriezen.

Het recept is trouwens ook voor de Dreumesen en Peuters  lekker als smoothie!

Steps

1
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven op 175 C

Bekleed een bakplaat met bakpapier

2
Done

Leg de banaan (met schil) en de afgespoelde bassen op de bakplaat.

Zet de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten tot de banaan bruin is en de bessen iets zijn opengebarsten.

3
Done

Pureer de banaan (zonder schil) en de bessen met een staafmixer of in een blender.

4
Done

Bewaren

***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik.

Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer.

Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Watermeloen Sap
previous
Watermeloen sap
Pasta met Zalm en Bloemkool babyhapje
next
Pasta met Zalm en Bloemkool

Add Your Comment