Watermeloen sap

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1/4 watermeloen (liefst pitloos)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

4+ maanden

Directions

Watermeloen sap

Tijdens de Zomer is het belangrijk dat de baby’s en kinderen goed gehydrateerd blijven. Net zoals jij, hebben ze dan wat extra vocht nodig. Je kunt dan natuurlijk heel goed water geven, maar toch zijn nog niet alle kids daar even dol op. Watermeloen sap is daarvoor een ideale, gezonde, vitaminerijke oplossing.

Met warm weer was mijn kleine met 6 maanden niet dol op water. Alleen als ik het water (net als zijn flesvoeding) iets opwarmde. Ik besloot daarom watermeloen sap te geven in zijn papfles en hij vond het heerlijk. Hij blij me een zoet smaakje, ik blij dat hij gewoon vocht via fruit binnen kreeg.
~Wendy

Bij baby’s kun je natuurlijk extra vocht geven door bij water iets van melkpoeder te doen. Maar zeker vanaf vier maanden is dit een goede optie. Je kind went zo ook namelijk weer aan een nieuwe smaak.

Baby TIP! Voor baby’s die nog uit de fles drinken is het verstandig de watermeloen sap in een papfles te geven. De sap is namelijk iets dikker dan flesvoeding of water.

Steps

1
Done

Snijd de schil van het vruchtvlees van de watermeloen. Indien er nog pitten erin zitten, probeer deze er zoveel mogelijk uit te halen.

2
Done

Doe de watermeloen in een blender en pureer helemaal fijn tot sap.

3
Done

Optioneel: zonder pulp

Wil je zonder pulp, of bang dat er toch pitting in zitten?

Hou een zeef boven een grote kom en haal het watermeloen sap door de zeef. Roer in de zeef zodat zoveel mogelijk sap in de kom komt.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

watermeloen ijslolly
previous
Watermeloen IJslolly
next
Geroosterde banaan & blauwe bes

Add Your Comment