Dressing |
|
2 eetlepels olijfolie | |
1 eetlepel sumak | |
1 teen knoflook | |
1/2 citroen | |
2 eetlepels granaatappelmelasse | |
Salade |
|
150 gram romaine sla/bindsla | |
1 komkommer | |
3 (grote) tomaten | |
1 granaatappel | |
5 gram munt | |
5 gram peterselie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Granaatappel ik ben er dol op, maar het is altijd een helse klus om de pitten eruit te halen. Daar moet je maar net zin in hebben. Gelukkig is het dan wel altijd de moeite waard. Voor bij de barbecue wou ik een fattoush salade maken met granaatappel, maar gezien ik het belangrijke ingrediënt van stukjes pita of libaneesbrood was vergeten. Werd het eerder een fris, zure granaatappel salade met een granaatappel dressing.
Een salade kan bij kinderen nog wel eens een uitdaging zijn. Om die reden maak ik vaak één gemengde salade en dan de dressing apart. En een bord met de ingrediënten los, zodat de kids zelf kunnen bepalen wat op hun bord als salade komt te liggen. Als kinderen mogen kiezen proberen ze namelijk vaak veel meer dan als alles al door elkaar op een bord ligt.
Op zoek naar nog meer saladerecepten klik hier voor Kidshoekje.nl recepten en kijk ook eens op mijn andere foodblog Recepthoekje.nl waar ik heel veel salade recepten heb staan.
1
Done
|
DressingPel en hak de knoflook fijn. | In een kom meng de knoflook met het sap van de citroen, de granaatappelmelasse, de sumak, olijfolie en een snuf je zout en peper. Hussel alles goed door elkaar. |
2
Done
|
Salade.Was de sla en snij in reepjes. | Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel (zie tip boven). | Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snij de rest in blokjes. | Snij tomaat in vieren, verwijder de zaadlijst en snij de rest in blokjes. | Was de kruiden en hak de blaadjes fijn. | |
3
Done
|
In een kom meng de sla, komkommer, tomaat, kruiden en granaatappelpitten. | Doe de dressing over de salade. | Bewaar in koelkast tot je deze serveert. |