10 stuks knackworst | |
1 pak (vers) bladerdeeg | |
zwarte sesamzaadjes | |
1 ei |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Wie houdt er niet van een worstenbroodje. Het is een Nederlandse klassieker voor elk feestje. Voor Halloween maakte ik daarom Halloween spinnen worstenbroodjes. Creepy, maar heel lekker.
Het is bijna Halloween en de halloween content en recepten vliegen om je oren op social media, pinterest en menige website. Met wat bladerdeeg over had ik twee opties: worstenbroodjes in de vorm van mummy’s of spinnen? Ik ging voor de spinnen. Heerlijke creapy crawlers. Ze zijn zo makkelijk om te maken dat het ook een heerlijke na schooltijd snack is. Om alvast klaar te hebben of gezellig samen na school te maken.
Bekijk ook eens:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | In een klop de ei los. | Giet de knackworsten af. |
2
Done
|
Snijd de bladerdeeg in repen van 4 CM. | Rol een knackworsten in een reep bladerdeeg tot het helemaal rond om is en duw rand goed dicht. | Snijd aan beide kanten de knackworst in tot 3 cm. Doe dit nog eens om zo de pootjes van de spin te maken. | |
3
Done
|
Leg de spinnen worstenbroodjes op de bakplaat. | Smeer wat ei over het bladerdeeg. | Duw 2 sesamzaadjes in het bladerdeeg als ogen. | |
4
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten. | Keer de worstenbroodjes om en zet nog eens 10 minuten in de oven. | Serveer directe. |