Pompoenbrood

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram ongezoute boter
90 gram suiker
60 gram lichte basterd suiker
130 gram pompoenpuree
1 ei
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
1/4 theelepel zout
60 ml melk (plantaardig)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Het hele jaar door maken we van oude bananen, bananenbrood. Maar vanaf de herfst maakt de bananenbrood voor een seizoen favoriet namelijk pompoenbrood.

Pompoenbrood

Tijdens het pompoen seizoen draai ik altijd een beetje door. Het liefst koop ik allerlei soorten pompoenen. Zowel voor decoratie als om lekker mee te koken of bakken. Enige probleem is, mijn gezin zit nou niet echt te wachten op elke avond een pompoen recept. Althans Logan en ik misschien wel, maar Marcel en Parker niet.

As we speak hebben we nog 2 pompoenen in de keuken liggen en ik moest mezelf tegenhouden om niet meer pompoenen te kopen, zonder enig plan vandaag omdat ze maar 1 euro waren.

Maar wat ga ik met die twee pompoenen nog maken. In elk geval dit heerlijke pompoenbrood. Een heerlijk herfst alternatief voor iedereens favoriete cake de bananenbrood. Ik gebruikte mijn favoriete bananenbrood recept en veranderde het naar een heerlijk pompoenenbrood. Geloof mij dit wil je maken. Nu staat alleen nog op de planning om eens kaneelboter te maken, want dat is zo lekker hierbij!

Ingrediënten toegelicht

Pompoenpureeklik hier voor het recept!
Kaneel – Kun je ook vervangen door pompoenkruiden of speculaaskruiden

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de cakevorm in en bedek eventueel met bakpapier.

2
Done

Smelt de boter in een kom in de magnetron. | Meng in een grote kom de gesmolten boter met de suikers. | Voeg de geprakte pompoenpuree, ei en vanille toe en mix alles goed door elkaar.

3
Done

n een tweede kom meng de de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout. | Voeg de bloem en melk om de beurt toe aan de pompoen. | Schenk het beslag in de cakevorm.

4
Done

Zet de cake in de oven voor 50-55 minuten. | De cake is klaar als je er een prikker in steekt en deze er schoon uit komt. | Laat de cake compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Halloween Spinnen Worstenbroodjes - Kidshoekje.nl
previous
Halloween Spinnen Worstenbroodjes
Vampieren Jelly - Kidshoekje.nl
next
Vampieren Jelly Pudding

Add Your Comment