Directions
Havermout Koekjes
Het is weer sweet-friday en zoals elke vrijdag sinds februari dit jaar tijd voor een koekjes of zoet recept! Een koekje wat al heel lang op mijn to-bake lijst staat zijn havermout koekjes. Nou heeft havermout een gezonde en saaie reputatie, waar niet iedereen om staat te springen. Dit recept kan ik je verzekeren is niet gezond! Er zit genoeg suiker en en mijn doel wordt hierna om, naar aanleiding van het zoet zonder suiker kookboek, een suikervrij (of geraffineerde suiker vrij) koekje van te maken. Die gaat dus weer op mijn to-bake lijst.
Hoe smaakt ie? Heel lekker! Veel havermout koeken hebben vaak rozijnen en noten in zich, maar juist hier ben ik dus niet dol. Ik maakte een gewoon basis havermout koekjesrecept, waar je uiteraard vervolgens mee kan combineren (volgende week volgt er al een waar ik mee aan de slag ging).
De zomer komt er nu aan en dus zal ik minder koekjes gaan bakken, maar is er nou nog een zomers koekje waar jij echt op zit te wachten? Laat het me weten in een reactie hieronder! Wie weet ga ik er binnenkort, nu de temperaturen nog goed zijn, meer aan de slag!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Doe zachte boter in een kom en mix samen met de suiker voor 4 minuten. | Voeg het ei, de vanille en honing toe en mix het door de boter. | |
3
Done
|
In een kom meng de bloem, maïzena, baking soda, zout en kaneel door elkaar. | Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan de boter. Mix tot je een glad deeg hebt. | Voeg de havermout toe en mix deze door het deeg. |
4
Done
|
Gebruik een ijsschep of een eetlepel en maak deeg ballen (ongeveer 2 eetlepels). | Leg de deegbal op de bakplaat en hou ruimte tussen de deegballen. |
5
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 12-15 minuten. | Haal de koekjes uit de oven en laat ze 10 minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze compleet laat afkoelen op een rek. |