Havermout Koekjes

0 0
Havermout Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

115 gram ongezouten boter
80 gram lichte basterd suiker
80 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel honing
155 gram bloem
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel maïzena
1/4 theelepel zout
130 gram havermout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Havermout Koekjes

Het is weer sweet-friday en zoals elke vrijdag sinds februari dit jaar tijd voor een koekjes of zoet recept! Een koekje wat al heel lang op mijn to-bake lijst staat zijn havermout koekjes. Nou heeft havermout een gezonde en saaie reputatie, waar niet iedereen om staat te springen. Dit recept kan ik je verzekeren is niet gezond! Er zit genoeg suiker en en mijn doel wordt hierna om, naar aanleiding van het zoet zonder suiker kookboek, een suikervrij (of geraffineerde suiker vrij) koekje van te maken. Die gaat dus weer op mijn to-bake lijst.

Hoe smaakt ie? Heel lekker! Veel havermout koeken hebben vaak rozijnen en noten in zich, maar juist hier ben ik dus niet dol. Ik maakte een gewoon basis havermout koekjesrecept, waar je uiteraard vervolgens mee kan combineren (volgende week volgt er al een waar ik mee aan de slag ging).

De zomer komt er nu aan en dus zal ik minder koekjes gaan bakken, maar is er nou nog een zomers koekje waar jij echt op zit te wachten? Laat het me weten in een reactie hieronder! Wie weet ga ik er binnenkort, nu de temperaturen nog goed zijn, meer aan de slag!

 


Klik hier voor nog meer sweet friday koekjes recepten!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Doe zachte boter in een kom en mix samen met de suiker voor 4 minuten. | Voeg het ei, de vanille en honing toe en mix het door de boter. |

3
Done

In een kom meng de bloem, maïzena, baking soda, zout en kaneel door elkaar. | Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan de boter. Mix tot je een glad deeg hebt. | Voeg de havermout toe en mix deze door het deeg.

4
Done

Gebruik een ijsschep of een eetlepel en maak deeg ballen (ongeveer 2 eetlepels). | Leg de deegbal op de bakplaat en hou ruimte tussen de deegballen.

5
Done

Zet de bakplaat in de oven voor 12-15 minuten. | Haal de koekjes uit de oven en laat ze 10 minuten op de bakplaat afkoelen voor je ze compleet laat afkoelen op een rek.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing - Kidshoekje.nl
previous
Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing
Zadencracker - Kidshoekje.nl
next
Zadencrackers

Add Your Comment