Kip Kruiden |
|
500 gram kipfilet | |
1 tlp knoflookpoeder | |
1 tlp uienpoeder | |
1 tlp paprikapoeder | |
1 tlp gedroogde peterselie | |
Groente |
|
300 gram sperziebonen | |
300 gram broccoli | |
600 gram roseval aardappelen | |
Dressing |
|
60 ml honing | |
1,5 etlp mosterd |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Traybake
Een traybake is het ideale recept voor een snelle maaltijd, voor mealprepping, maar ook voor no-waste. Ik wil namelijk wel eens te veel groente in huis halen. Vooral als ik niet mijn boodschappenlijstje op orde heb en nog in de winkel aan het bedenken ben wat voor groenten ik bij een gerecht moest doen. Op deze manier hield ik sperziebonen en broccoli over. De sperziebonen waren eigenlijk voorbij mijn vis shoarma schotel. Ik dacht we doen er wat groente bij. Maar waarom ik broccoli in huis had? Werkelijk waar geen idee. Het was vrijdag en dat is de enige dag waar voor ik vaak geen boodschappen in huis heb. Ik besloot wat kip te halen en aardappels en zo ontstond Honing mosterd kip traybake. Ofwel een AVG’tje op een bakplaat.
Ik gebruik heel vaak AVG: aardappel vlees en groente. Vlees kan natuurlijk altijd worden vervangen door vis of vleesvervangers. Nou hoorde ik dus laatst een vriendin zeggen dat zij het van mij overgenomen heeft. Moest ik wel om lachen want in eerste instantie snapte ik het niet. Voor mij is het namelijk zo gewoon, maar dat iemand het dan over neemt. Naja vond ik in elk geval even leuk om te vermelden. Moest ik aan denken met mijn AVG traybake. Misschien dit maal dan de V van vogel.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Was de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. | Doe de aardappels in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de aardappels vervolgens 10 min | Giet de aardappels af. |
3
Done
|
In een kom meng de kipkruiden: paprika poeder, knoflookpoeder, uien poeder en gedroogde peterselie. | Wrijf beide zeiden van de kipfilets in met het kruidenmengsel. | |
4
Done
|
Was de broccoli en snij in kleine roosjes. | Was en snij de uiteinde van de sperziebonen af. | Verdeel de groente over de bakplaat met de aardappels. | Druppel er wat olijfolie over (2-3 etlp) en hussel alles door elkaar. | Leg de kipfilet tussen de aardappels en groente. | Zet de bakplaat 10 minuten in de oven. |
5
Done
|
In een kom meng de honing en de mosterd. | Haal de bakplaat na de 10 minuten uit de oven en schep alle dressing over de kip.Zelfs als dit een beetje veel lijkt. | Zet de bakplaat nogmaals 10 minuten in de oven tot de kip en aardappels gaar zijn. | Verdeel over de borden en schep vooral wat van het vocht over de aardappels en groente. |