Karamel Chocolate Chip Koekjes

0 0
Karamel Chocolate Chip Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

165 gram ongezouten boter
140 gram lichte basterd suiker
110 gram suiker
1 theelepel vanille (extract)
2 eieren
220 gram bloem
1/4 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
175 gram melk/pure chocolade
20 stuks karamel fudge (lonka)
In huis
vershoudfolie
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Karamel Chocolate Chip Koekjes

Soms hebben zelfs de lekkerste dingen een beetje vernieuwing nodig. Onlangs zag ik op BuzzFeed een filmpje van heerlijke chocolate chip cookies met karamel erin. Mijn reactie was: “dat kan ik ook met mijn ‘famous chocolate chip cookies’!” En zo werden de karamel chocolate chip koekjes geboren.

Het recept is heel simpel: neem mijn all-time favoriete recept voor chocolate chip cookies (wie houdt er niet van?) en koop wat karamel fudge (denk aan Lonka). Combineer deze twee en voilà! De koekjes zijn het lekkerst wanneer ze net uit de oven komen en de karamel nog gooey (smeuïg) is, of wanneer de karamel helemaal eruit druipt. Maar je kunt de koekjes ook later nog even in de magnetron doen voor hetzelfde effect!

 


Bekijk ook eens mijn andere Chocolate Chip Cookie varianten:

Klik hier voor alle koekjes recepten

 

 


(Recepthoekje 31-08-2015)

Steps

1
Done

Smelt de boter in een sauspan of in de magnetron. | Doe de gesmolten boter in een kom geschikt voor een mixer. | Voeg de suikers toe en mix alles door elkaar. |

2
Done

Scheid 1 ei. Je hebt alleen het ei-geel nodig. | Voeg het ei-geel van één ei en het andere hele ei (uiteraard zonder schil) toe aan de suiker samen met de vanille. | Mix alles goed door elkaar.

3
Done

In een kom meng de bloem, zout en baking soda door elkaar. | Voeg de bloem geleidelijk toe aan de boter. Mix alles tot een glad deeg. |

4
Done

Hak chocolade in stukken. | Vouw met een spatel de chocolade door het deeg.

5
Done

Leg drie grote stukken vershoudfolie op je aanrecht en verdeel het koekjes deel over de drie stukken.

Rol met de folie drie worsten van het deeg (met de folie eromheen). Leg de koekjes deeg worsten voor minimaal 15 minuten in de vriezer.

TIP! Wil je niet al het deeg in een keer gebruiken dan is dit de manier om het nog een aantal weken in de vriezer te bewaren.

6
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

7
Done

Haal de koekjesdeeg worsten uit de vriezer en snij er plakken van ongveer 1,5 cm dik af. | Neem de karamel fudge en doe deze tussen 2 plakken. Is de fudge te groot snij deze dan door de helft. | Maak een bal van het koekjes deeg om de fudge heen. | Leg de koekjesdeeg bal, met fudge erin op de bakplaat.| Hou ruimte tussen de koekjes.

8
Done

Zet de bakplaat in de oven voor 12-15 minuten. De koekjes zijn klaar als de randje goudbruin beginnen te worden. | Laat de koekjes compleet afkoelen op een rooster.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Hummus Feta Quinoa Bowl - Kidshoekje.nl
previous
Hummus Feta Quinoa Bowl
Donburi Aubergine - Kidshoekje.nl
next
Donburi Aubergine Bowl

Add Your Comment