Karamel Pecankoekjes

0 0
Karamel Pecankoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

220 gram bloem
1/2 tlp baking soda
1/4 tlp zout
165 gram ongezouten boter
140 gram lichtbruine basterdsuiker
110 gram suiker
1 tlp vanille extract
2 eieren
100 gram zachte karamel of fudge
80 gram pecannoten

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

In Amerika is het op 21 september nationale pecannoten koekjes dag. Waarom hebben wij dat niet? Ik ben dol op pecannoten. Gezout zo bij de borrel of juist in een cake of koekje gebakken. Voor recepthoekje.nl maakte ik op 21 september deze karamel pecankoekjes. Elk excuus om een heerlijk koekje te maken, die gebruik ik. Qua structuur lijken de koekjes op mijn favoriete chocolate chip cookies, maar dan zonder chocolade. Een koekje wat je zeker wilt maken.

Karamel Pecankoekjes

Mijn favoriete pecannoten recept is met stipt op nummer één de pineapple upside-down-cake. Je maakt in de taartvorm eerst een pecannoten-karamel laag en dan komt de ananas en het beslag. Omdat de pecannoten al een karamel smaak hebben, werkt de combinatie met karamel gewoon heel goed. Iets wat ik ook al heel lang wil maken in zoete aardappel schotel met pecannoten en marshmallow. Een misschien rare combinatie, maar wel een klassiek Amerikaans recept. Omdat het zo’n klassieker is, moet ik het toch echt eens gaan proberen. Wie weet voor de komende feestdagen wel.

*dit recept stond origineel op Recepthoekje.nl (datum 21-09-2020)

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Doe de boter in kleine blokjes in een magnetron bestendige kom. | Smelt de boter in de magnetron (30-60 seconden). |

2
Done

Doe de gesmolten boeter met de suikers in een kom geschikt voor een mixer en met het door elkaar. | Voeg de vanille, 1 ei-geel en 1 ei toe aan de suiker en mix het erdoorheen. |

3
Done

In een tweede kom meng de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het suiker mengsel. Tot je een goed gemengd deeg hebt. |

4
Done

Snij de zachter karamel/fudge in kleine blokjes. | Hak de pecannoten grof. (Hou een paar apart) | Vouw de pecannoten en karamel door het deeg heen met een spatel.

5
Done

Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.

Wil je het deeg laten gebruiken? Wikkel het als een worst in plastic folie en leg het in de vriezer. Als je de koekjes wilt bakken hoef je het alleen nog in plakjes te snijden van 3-4 cm!

6
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

7
Done

Maak met een ijsschep of lepel ballen van het deeg. Leg de balletjes ongeveer 3 cm uit elkaar op de bakplaat. | Druk het deeg iets plat en leg er een hele of halve pecannoot op. |

8
Done

Zet de pakplaat in de oven voor 10-15 minuten. | Zodra de randen van de koekjes goudbruin zijn, kunnen de koekjes uit de oven. Laat de koekjes compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Aardbei Mascarpone Bruschetta - Kidshoekje.nl
previous
Aardbeien Mascarpone Bruschetta
Kalkoen Jus - Kidshoekje.nl
next
Kalkoen Jus

Add Your Comment