Directions
Kerstboom Blondies
Vorig jaar hadden mijn kinderen voor het eerst een echt kerstdiner op school. Voor Parker, die een voorgerecht moest meenemen, maakte ik Kerstman Fruitmutsen. Logan kreeg het nagerecht toegewezen. Hij wist meteen wat hij wilde: Blondies! Een paar jaar geleden maakten we al Kerstboom Brownies, dus dit keer besloten we samen voor zijn kerstdiner Kerstboom Blondies te maken.
Het leuke aan deze blondies is dat je ze zo groot kunt maken als je wilt. Voor de zuurstokhendels gebruikte ik mini-zuurstokken of sneed ik gewone zuurstokken op maat. Zo kon ik kleinere blondies maken. Voor een schoolkerstdiner is een klein dessert handiger, vooral omdat kinderen vaak meerdere dingen willen proeven.
De blondies waren een groot succes! Logan en ik hebben veel plezier gehad tijdens het maken ervan. Zoek je nog een leuk recept om samen met je kinderen te maken voor kerst, als traktatie of dessert? Probeer dan zeker deze Kerstboom Blondies.
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik de blondies van tevoren maken?
Ja, je kunt de blondies tot 3 dagen van tevoren maken en bewaren in een afgesloten trommel.
Kunnen de kinderen helpen met dit recept?
Zeker! Kinderen kunnen de zuurstokhendels toevoegen, decoreren of het beslag mengen.
Kan ik de blondies invriezen?
Ja, je kunt de blondies invriezen. Zorg dat ze volledig afgekoeld zijn en verpak ze luchtdicht met wat bakpapier tussen de blondies.
Zijn er alternatieven voor de zuurstokken?
Je zou ook gewoon een ijsstokje of een dikke pretzel erin kunnen doen als boomstam.
Welke maat bakvorm is het beste?
Een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20×30 cm is ideaal, maar je kunt de maat aanpassen aan de gewenste dikte.
Voor meer lekkere Kerstrecepten: Klik hier
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een bakvorm in met boter of bakspray. Bedek eventueel met bakpapier. | |
2
Done
|
Smelt de boter in een magnetron bestendige kom voor 40 seconde op 600 watt. | Doe de boter in een grote kom met de suiker. Mix het goed door. | Voeg de eieren en de vanille toe en mix alles goed door. |
3
Done
|
In een twee de kom meng de bloem, bakpoeder en zout. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de boter tot een goed gemengd deeg vormt. | |
4
Done
|
Het de witte chocolade in stukken. | Voeg de chocolade toe aan het deeg en vouw deze met een spatel door het deeg. | Schenk het beslag/deeg in de bakvorm en verdeel deze zodat het egaal is. | |
5
Done
|
Verdeel 1 a 2 eetlepels van de kerst sprinkles over het deeg. | Zet de blondies voor 20-25 minuten in de oven. | De blondies zijn klaar als de randen goudbruin zijn en het midden niet meer vloeibaar is. | Laat de blondies compleet afkoelen. |
6
Done
|
Als de blondies afgekoeld zijn kun je ze zig-zagen als kerstbomen snijden. | Leg de kerstbomen op een bakplaat. | Duw voorzichtig de zuurstukken aan de onderkant van de kerstboom (zie foto). | Decoreer met de decoreer stiften en sprinkles de kerstbomen. |