Kip perzik pastei

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
300 gram kipgehakt
410 gram (1 blik) perzik (uit blik)
20 vellen bladerdeeg (diepvries)
1 ei
1 etlp olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kip perzik pastei

Afgelopen vrijdag hadden wij een nieuwjaarsborrel op de opvang van onze kleine man. Bij zo’n feestje/borrel komt vaak ook de vraag aan ouders of zij iets willen maken of meenemen. Als foodie mama kan ik dan natuurlijk niet met niks aan komen. In eerste instantie wou ik weer een krokodil komkommer maken, lekker makkelijk en het ziet er er leuk uit. Tot ik last minute toch bedacht om kip perzik pastei te maken. Kleine bladerdeeg pakketjes gevuld met kipgehakt en perzik. De pasteitjes zijn zowel warm als koud lekker en daarmee perfect voor een feestje, borrel of bijvoorbeeld het kerstdiner op school.

De kip perzik pasteitjes maak ik normaal altijd voor kerstavond als wij allemaal tapas eten. Afgelopen kerst was ik ze echter compleet vergeten en ik had er wel zin in. Binnen een half uur zijn ze gemaakt en klaar om van te eten. En de kids die houden wel van het zoete dat de perzik met zich mee brengt.

Steps

1
Done

Pel en snipper de ui.

Verhit de olie in een hapjes pan en fruit de ui 2 minuten in de pan tot ze glazig worden. Voeg het kipgehakt toe en rul deze tot het goudbruin is.

Laat de perziken uit blik uitlekken en snij deze klein. Voeg de perziken toe aan het gehakt en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout, maar hou rekening dat het kipgehakt al zout is van zichzelf.

Laat het mengsel compleet afkoelen.

2
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

3
Done

Haal het velletje van een bladerdeeg vel en doe hier 1 eetlepel van het gehaktmengsel in het midden van het vel. Hou daarbij genoeg ruimte aan de randen over. Vouw twee hoeken van het vel naar elkaar toe zodat je een driehoek vouwt en duw de randen iets aan. Gebruik een vorm om goed de randen tegen elkaar aan te drukken. Leg de pastei op de met bakpapier beklede bakplaat.

4
Done

Klop het ei in een kommetje los. Bestrijk de pasteitjes met het eimengsel.

Zet de bakplaat in de oven en bak de pasteitjes tot ze goudbruin zijn in 10-15 minuten.

Serveer de kippasteitjes warm met bijvoorbeeld zoet zure saus.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

marshmallow oreo's (Babies Kitchen)
previous
Marshmallow Oreo
next
Fruitige Yoghurtijs Scherven

Add Your Comment