Kokos Yoghurt Cake

1 0
Kokos Yoghurt Cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram bloem
60 gram kokosrasp
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
250 ml Griekse yoghurt (plantaardig)
180 gram suiker
3 eieren
1 citroen
80 ml olie (zonnebloem of kokos)
Topping
2 eetlepels kokosrasp
60 gram roomkaas
50 gram ongezouten boter
150-200 gram poedersuiker
1 eetlepel kokosmelk (of andere melk)
In huis
cake blik
bakspray (of boter)
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kokos Yoghurt Cake

In de zomer bak ik vrij weinig. Het is gewoon veelte warm om de oven aan te zetten of een lange tijd in de keuken te spenderen. Als ik wat kook probeer ik dat met fruit te doen of juist iets met een tropisch tintje zoals deze kokos yoghurt cake.

De cake is erg luchtig en heeft een heerlijk frisse citroen en kokossmaak. Perfect voor de zomer en bijvoorbeeld een heerlijk dessert om mee te nemen naar een barbecue of gewoon voor tussen de middag bij de ijs-thee!

Gezien ik een lactose intolerantie heb, maakte ik de cake met soya yoghurt. Maar je kunt ook gewone Griekse yoghurt of een andere plantaardige yoghurt gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kokosyoghurt om die smaak nog meer naar boven te brengen. Kijk vooral wat je in huis hebt of waarvan je weet dat je ook de rest van opeet!

Naast dat de cake gewoon lekker is als plakje, maakt ik er ook nog strawberry shortcake spiesjes. Wat bijvoorbeeld leuk is als traktatie of gewoon als ander dessert bij een barbecue. Klik hier voor het recept voor de strawberry shortcake spiesjes!

 


Voorheen was dit recept op mijn oude blog Recepthoekje.nl te vinden. (datum 19-08-2020)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet het cake blik in met een bakspray of boter. | Bekleed eventueel het cake blik met bakpapier.

2
Done

In een kom meng de bloem, bakpoeder zout en kokosrasp. |

3
Done

In een tweede kom mix de yoghurt met de suiker, eieren, olie, rasp van 1 citroen en 1 eetlepel citroensap. | Mix tot alles goed door elkaar. | Voeg langzaam de bloem toe en mix alles tot een glad beslag. |

4
Done

Schenk het beslag in het cake blik. | Zet de cake in de oven voor 50 minuten. Als je een prikker in het midden van de cake doet en deze er schoon uit komt is de cake klaar. | Laat de cake compleet afkoelen.

5
Done

Topping

In een kom mix de zachte boter met de roomkaas door elkaar. | Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe tot het een gladde topping is. Proef regelmatig of je het niet te zoet vind worden. | Mix de melk door de gladde topping. | Doe de topping over de afgekoelde cake en maak af met de kokosrasp.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Instant Pot Spinazie Toretellini Soep - Kidshoekje.nl
previous
Instant Pot Spinazie Tortellini Soep
Paprika Mascarpone Soep - Kidshoekje.nl
next
Paprika Mascarpone Soep

Add Your Comment