Instant Pot Spinazie Tortellini Soep

0 0
Instant Pot Spinazie Tortellini Soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
2 wortel
2 knoflooktenen
1 blik (400 gram) tomaten blokjes (uit blik)
1 1/2 bouillonblokje (groente)
1/2 theelepel basilicum (gedroogd)
1/2 theelepel tijm (gedroogd)
1/2 theelepel oregano (gedroogd)
250 gram verse (spinazie) tortellini
150 ml kookroom (plantaardig)
200 gram verse bladspinazie
In Huis
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
750 ml water

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Instant Pot Spinazie Tortellini Soep

Altijd in het begin van een nieuw jaar ga ik na denken over wat ik in het nieuwe jaar wil doen. Bijvoorbeeld wat voor soort recepten concepten ik meer wil uitwerken. Voor 2023 is dat o.a. meer snelkookpan recepten of zoals ik hem noem de instant pot. Ik begon het jaar met een misser, maar al snel volgde dit heerlijke recept voor Instant Pot spinazie tortellini soep.

Tortellini is een van mijn favoriete pasta’s en als we het eten koop ik vaak de verse spinazie tortellini van de Albert Heijn. Alle pasta is zelf gemaakt het lekkerste en daarna vind ik de verse een mooi alternatief. Vooral tortellini is “vers” (in de zin van niet gedroogd) lekkerder dan de gedroogde vind ik. Plus het is ideaal dat het in 6 minuten klaar is.

Ook dol op tortellini, probeer dan eens deze onwijs makkelijke en snelle maaltijd soep. De basis van de soep maak je in de snelkookpan. Vervolgens is het even de tortellini en spinazie toevoegen en je bent klaar. Eet smakkelijk!

 


Ingrediënten toegelicht:

  • Verse Tortellini – Voor dit recept gebruikte ik de AH Verse tortelloni verdi ricotta e spinaci. Uiteraard kun je ook een andere verse tortellini gebruiken. Wel is belangrijk om verse te gebruiken in plaats van gedroogde.

 


Op zoek naar meer Instant pot recepten:

Steps

1
Done

Pel en snipper de ui. | Rasp de wortel en snijd in kleine blokjes. | Pel de knoflook en hak fijn (of gebruik knoflookpers). | Was de spinazie.

2
Done

Zet de Instant pot op saute en voeg de olie toe. | Als de olie heet is, fruit de ui 2 minuten. | Voeg ui en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Blijf wel roeren in de pot. |

3
Done

Verkruimel de bouillonblokjes over de wortels. | Voeg de tijm, oregano en basilicum kruiden, zout en peper toe. | Schenk de tomatenblokjes erbij en roer alles goed door. | Schenk 750 ml water erbij en roer goed door.

4
Done

Draai de deksel op de instant pot. Zorg dat de ventilatie dicht is. | Zet de instant pot op hoog voor 1 minuut. | Als het programma af gelopen is, laat de Instant pot 5 minuten nog staan. | Draai dan de stoom knop open. | Als de stoom eruit is, haal de deksel van de pan.

5
Done

Zet de Instant pot weer op saute. | Voeg de tortellini toe en laat dit 2 minuten staan, terwijl je af en toe roert. | Schenk de kookroom erbij en roer deze er doorheen. Laat 3 minuten staan. | Voeg de spinazie toe en roer deze door de soep. | Serveer direct!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Sloppy Joe Mac en Cheese - Kidshoekje.nl
previous
Sloppy Joe Mac en Cheese
Kokos Yoghurt Cake - Kidshoekje.nl
next
Kokos Yoghurt Cake

Add Your Comment