Kokosbollen: Naturel en Chocolade

0 0
Kokosbollen: Naturel en Chocolade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 eieren
250 gram suiker
250 gram geraspte kokos
70 gram pure chocolade

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kokosbollen: Naturel en Chocolade

Ben je de afgelopen jaren naar een foodfestival geweest dan ken je ongetwijfeld de homemade kokosballs van Mama Coco’s. Wij gaan zomers heel graag naar food festivals als Rollende keukens en Trek (zie ook agenda). Elke keer proberen we dan op zoek te gaan naar nieuwe bijzondere food trucks, maar iets wat wel standaard is, is het afsluiten met kokosbollen. Tijd dus om deze zelf thuis ook eens te maken en wel in twee smaken: naturel en chocolade.

Kokosballen zijn onwijs makkelijk te maken en het basisrecept bestaat maar uit 3 ingrediënten: ei, suiker en kokos. Vervolgens kun je er tal van smaken en ingrediënten aan toevoegen. Met een lekker naturel recept als basis knaagde mijn craving naar meer en besloot ik ook chocolade kokosbollen te maken, met pure chocolade.

Het onderstaande recept is goed voor 14 kokosbollen. Je kunt zelf besluiten om naturel of chocolade kokosbollen te maken. Kan je niet kiezen en wil je net als ik beide maken, halveer het deeg, voeg de helft van de chocolade aan de ene helft van dat deeg toe en je kunt zo 7 naturel maken en 7 chocolade.

Heerlijk simpel om van te genieten!

 


Recepthoekje 24-08-2015

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een kom meng 1 ei-geel samen met de andere 3 eieren. | Voeg vervolgens de suiker en kokos toe. | Meng alles goed door elkaar. Je kunt hiervoor een spatel gebruiken of gewoon je handen.| Je beslag voor naturel kokosballen is nu klaar!

3
Done

Chocolade Kokosballen

Hak de chocolade in kleine stukjes. | Vouw de chocolade door het beslag.

4
Done

Neem een klein beetje van het kokosbeslag in je handen, druk dit goed samen en rol er met je handen een bal van. | Leg de bal op de bakplaat en druk hem iets aan.| Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de kokosballen is op de bakplaat.

5
Done

Zet de bakplaat in de oven voor 10-15 minuten tot de kokosballen goudbruin zijn. | Laat de kokosballen vervolgens op de bakplaat afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Mango Avocado Salade - Kidshoekje.nl
previous
Mango Avocado Salade
Spinazie Courgette Fritatta - Kidshoekje.nl
next
Spinazie Courgette Frittata

Add Your Comment