1 (500 gram) Bloemkool | |
2 Ei | |
100 gram Panko (Japanse broodkruimels) | |
1 theelepel paprika poeder | |
Saus |
|
1 eetlepel maïzena | |
1 eetlepel water | |
180 ml Sinaasappelsap | |
120 ml honing | |
4 eetlepel sojasaus | |
4 eetlepels rijst azijn | |
4 theelepels ketchup | |
1/2 theelepel sriracha | |
1 cm gember | |
1 teen knoflook |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Wij gaan graag in Amerika op vakantie en dan hebben we ook zo onze favoriete eettentjes. Van restaurants tot fast foods. Een van mijn favoriete fastfood plekken is Panda Expres. Een Chinese fastfood chain die vooral bekend staat vanwege hun ‘Orange Chicken’ en dat is dus tevens ons favoriete gerecht. Orange chicken is een Amerikaans Chinees gerecht met een Huaneese afkomst. Het zijn krokant gefrituurde kipstukjes gedipt in een zoet-zure sinaasappel saus. Ik besloot van deze fastfood favoriet een vegetarische variant te maken in de vorm van krokante sinaasappel bloemkool uit de oven.
Bloemkool leent zich heel goed als vegetarisch alternatief voor gefrituurde kipstukjes. Ik vraag me namelijk af of als je het niet weet, je het verschil zou proeven. Perfect dus om wat groente bij je gezin op een andere manier te introduceren. Gezien wij geen frituur hebben, maak ik de krokante bloemkool in de oven. Gezonder en net zo lekker krokant.
Bij de krokante sinaasappel bloemkool serveer ik rijst, maar je kunt het ook met chow mein (recept) eten.
Panko – Panko is een Japanse broodkruimel te vergelijken met paneermeel maar dan veel grover. Het zorgt voor een lekkere krokante bite.
Maak je het recept en deel je het op social media? Vergeet niet @kidshoekje en #kidshoekje toe te voegen. Op die manier zie ik de post ook voorbij komen en als het mag deel ik het graag!
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
BloemkoolMaak de bloemkool school en snij in kleine roosjes. | Neem twee borden. Kluts in één bord de eieren. Meng in het andere bord de panko met de paprika poeder. | Dip de bloemkool roosjes eerst in het ei en vervolgens in de panko. Leg de bloemkool op de bakplaat. | Bak de bloemkool voor 25 minuten tot goudbruin. | |
3
Done
|
SausIn een sauspan meng de sinaasappelsap, honing, sojasaus, rijst azijn, ketchup, sriracha, geraspte gember en geperste knoflookteen. | Breng al roerend de saus aan de kook. | Neem 2 eetlepels van de saus in een kommetje en meng met 1 eetlepel water en de maïzena. Roer door elkaar zonder dat de maïzena gaat klonten. | Schenk de maïzena bij de saus en laat de saus pruttelen tot deze is ingedikt. | Haal de saus door een zeef. |
4
Done
|
Dip de krokante bloemkool in de saus en leg op de bakplaat tot alle bloemkool saus heeft. | Serveer de bloemkool met rijst. |