Loco Moco

0 0
Loco Moco

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram Witte rijst
4 (plantaardige) burgers
4 Eieren
300 ml Jus

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

  Directions

  Loco Moco

  Loco Moco? Misschien heb je, net als wij, nog nooit van dit gerecht gehoord, maar het staat al heel lang op mijn ’to-make’ lijst op Pinterest. En nu hebben we het eindelijk eens gemaakt, en Logan vraagt al weken wanneer we het weer eten!

  Loco Moco is een typisch Hawaïaans gerecht (al heb ik het nooit gegeten in Hawaï). Traditioneel bestaat het gerecht uit: witte rijst, met daarop een hamburger, gevolgd door een spiegelei en afgemaakt met een bruine dikke jus. Heb je die vier ingrediënten, dan heb je Loco Moco. Uiteraard zijn er tegenwoordig tal van andere varianten met ei op een andere wijze bereid of zelfs andere soorten vlees. Maar het traditionele gerecht bestaat uit die vier ingrediënten.

  Nu denk je vast, dat klinkt vooral heel Loco (gek!), maar geloof mij, het werkt! Ik had ook niet heel veel vertrouwen, maar vond het zo intrigerend dat ik het gewoon wou maken. Wel besloot ik voor een plantaardige burger te gaan en koos Parker voor een plantaardige kipburger en maakte ik een vegetarische uienjus. Maar het werkte. Het gerecht is zo lekker, ik heb nog dagen over de smaak zitten nadenken en hoe goed het smaakte. Zelfs nu loopt het water al weer in mijn mond en zoals ik al zei… zelfs Logan vraagt al weken ‘Wanneer eten we het weer!’.

  Hoe zit het dan met moeilijke eter Parker? Die vond het ook lekker. Met de aantekening dat ze alles apart, in plaats van op een stapel, op haar bord wou hebben. Maar alles is opgegaan. Ik zeg ‘Wanneer probeer jij Loco Moco eens?’

  Recepten die je voor dit recept kunt gebruiken:

   

  FAQ

  • Is Loco Moco moeilijk te maken?
   Nee, het is eigenlijk vrij eenvoudig te maken. Het bestaat uit de vier ingrediënten bereiden: rijst, hamburger, spiegelei en jus. Voor de rest is alles combineren en genieten.
  • Kan ik de traditionele ingrediënten vervangen door vegetarische opties?
   Absoluut! Zoals hierboven recept genoemd, heb ik ervoor gekozen om vegetarische burgers en plantaardige jus te gebruiken. Je kunt ook andere alternatieven proberen die passen bij jouw dieetvoorkeuren.
  • Welke bijgerechten passen er goed bij?
   Traditioneel wordt Loco Moco geserveerd met een eenvoudige groene salade of aardappel salade. Maar je kunt er natuurlijk van alles nog bij doen.
  • Kan ik Loco Moco van tevoren maken?
   Ja, je kunt de afzonderlijke componenten van Loco Moco van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast. Op het moment van serveren hoef je alleen de ingrediënten op te warmen en samen te stellen.

  Steps

  1
  Done

  Rijst

  Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2
  Done

  Jus

  Maak de jus. (Je kunt hiervoor het recept voor een Vegetarische Uien Jus op de blog gebruiken. )

  3
  Done

  Burgers

  Bak de burgers gaar op de barbecue, in de oven op in een koekenpan op het fornuis.

  4
  Done

  Eieren

  Smelt wat olie in een koekenpan. | Bak de 4 spiegeleieren. | Voeg per ei wat zout en peper toe. |

  5
  Done

  Loco Moco

  Maak eerst een bergje rijst op een bord. ( Gebruik eventueel een klein rond bakje die je vult, stevig aanduwt en vervolgens stort op het bord. ) | Verdeel de burgers over de bergjes rijst. | Schenk wat jus over de burgers. | Leg op elke burger een spiegelei! | Serveer direct!

  wendy panse-moedt

  Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

  It's a Baby Girl Cupcakes - Kidshoekje.nl
  previous
  It’s a Baby Girl Cupcakes
  Regenboog Fruitspiesjes met Yoghurt Dip - Kidshoekje.nl
  next
  Regenboog Fruitspiesjes met Yoghurt Dip

  Add Your Comment