Maizena koekjes
*recept van Cakies by Rachel

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram boter (zacht)
100 gram suiker
1 tlp vanille
1 ei
250 gram (+ extra) maizena
spikkels

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Maizena koekjes

Ik ben opgegroeid in Amsterdam zuid oost en daarmee met veel internationale keukens. Zoals de Surinaamse keuken. Ik ben er dol op. Aanstaande donderdag is het natuurlijk Koningsdag en dat deed me aan een Surinaamse lekkernij denken: maizena koekjes. Ik hoor je misschien denken dat heeft Koningsdag met deze Surinaamse koekjes te maken? Nou op de een of andere manier koop ik ze vaak op Koningsdag.

Maizena koekjes zijn heel makkelijk om te maken en tevens geschikt om met je kinderen te maken. Natuurlijk had ik wel een recept nodig. Een tijdje terug had ik al een recept voorbij zien komen van mede foodblogger Rachel van Cakies. Perfect om te gebruiken. In haar recept kun je ook een stap voor stap foto’s zien.

Bij ons was het maken van de foto’s iets ingewikkelder. Misschien heb je het al op Instagram voorbij zien komen. Logan was namelijk erg geïnteresseerd in de koekjes. Wat een goede foodfoto maken nogal in de weg zat.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Mix de boter en suiker samen in een kom tot het goed zacht geheel is. Gebruik een handmixer of een keukenmachine hiervoor.

3
Done

Voeg de vanille en het ei toe en mix het er doorheen.

4
Done

In een kom met de zout met de maizena.

Voeg de maizena beetje voor beetje toe aan het botermengsel. Terwijl je aan het mixen bent. Doe dit tot er een zacht deeg vormt waarvan je een bal kan maken maar niet al te veel plakt.

5
Done

Rol balletjes van het maizena deeg en leg deze 2 cm uit elkaar op de bakplaat.

Doop je vork in de overige maizena en duw de balletjes plat met je vork.

6
Done

Bestrooi wat spikkels/sprinkles over de koekjes en zet de bakplaat 12-15 minuten in de voor verwarmde oven. Let op dat de koekjes niet bruin worden. Ze moeten enig sinds wit/licht goud bruin zijn.

7
Done

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Wafels met fruit
previous
Wafels met fruit
Courgette met Aardappel
next
Courgette met Aardappel

Add Your Comment