Mango Lassie
*Recept Coole Kids Koken

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 (300 gr) mango (vers of diepvries)
250 ml yoghurt
6 ijsklontjes
1 etlp *honing *voor de aller kleinste zou ik honing vervangen met ahorn siroop
scheutje melk

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Dreumes

Directions

Ga je naar een Indisch restaurant, dan is de kans zeer groot dat je mango lassie op de dranken kaart tegen komt. Mango lassie is een klassiek drankje uit het Noorden van India. Het wordt vooral in de Lente gedronken als het volop mangoseizoen is. Gelukkig kunnen wij tegenwoordig het hele jaar door mango’s kopen (al ben ik voorstander van seizoensproducten). We kunnen dus ook gewoon het hele jaar door mango lassie maken.

In mango lassie zit mango, yoghurt, ijsklontjes en honing. Voor de aller kleinste die al yoghurt mogen kan je de honing vervangen met ahorn siroop indien gewenst. Het maakte de smaak er niet minder lekker om.

Mango lassie is eigenlijk een soort smoothie en daarmee geschikt om samen met kids te maken. Leuk samen in de keuken. Ik heb het recept uit het kookboek Coole Kids Koken waar in bijvoorbeeld ook staat hoe je de mango het best kunt snijden! Lees meer over het boek in de Babies Kitchen recensie van Coole Kids Koken.

Nu eerst een lekkere mango lassie maken voor het hele gezin!

Steps

1
Done

Schil de mango en snijd hem in stukjes.

2
Done

Doe de mango samen met de yoghurt, de ijsblokjes, de melk en de helft van de honing in een blender. Meng alles in de blender tot een gladde smoothie.

Proef met een theelepel of de mango lassie nog wat honing nodig heeft om zoeter te worden of een scheutje melk om als het iets te dik is.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Sinterklaas speculaas smoothie
pompoenpuree | Babies Kitchen
next
Pompoenpuree

Add Your Comment