Marshmallow Kerststokjes

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

20 Marshmallow
20 mini pepermuntstokjes/candy cane's
4 grote pepermuntstokjes/candy cane's *of 10 mini's
100 gram Pure chocolade

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kerstsnoepje

Directions

Kerstmis wordt groot bij ons thuis gevierd, dit heb ik vanuit huis meegekregen. Heerlijk versierd huis, prachtige boom, lekker eten en in de weken voor kerst lekker bakken voor de feestdagen. Als ik aan de kerstboom denk dan hebben veel mensen één stijl of één kleur. Bij ons thuis niet wij hebben een ‘memory-tree’ of wel een kerstboom vol herrieneringen. Er hangen kerstornamenten die wij op vakantie hebben gekocht en die van speciale momenten + tal van andere ornamenten die ik leuk/mooi vindt.

Toen ik klein was mochten wij ook altijd de candy cane’s (pepermunstokjes) in de boom hangen. Okay en die mochten we uiteindelijk ook eten. Zo verleidelijk snoep in een boom. Ik had voor onze boom wat candy cane’s in huis gehaald, maar dit bleken mini’s te zijn. Mini’s passen natuurlijk ook prima in een boom. Ik besloot echter ze te gebruiken voor een simpele kersttractatie die ik al enige tijd ingedachten had: Een marshmallow Kerststokjes. Lekker marshmallow, pepermuntstokje en chocolade. Begint het water je al in de mond te lopen. Het ziet er tevens heel erg leuk uit.

Steps

1
Done

Hak de grote pepermuntstokjes klein.
*Je kunt ze in een schone theedoek doen en stukslaan met een deegroller OF doe de pepermuntstokjes in een keukenmachine en hak ze daarin klein.

2
Done

Smelt de chocolade au bain-marie.
1. Zet een steelpan met een laagje water op het fornuis en verwarm dit tot bijna aan de kook.
2. Zet een hitte bestendige kom op de steelpan.
3. Doe de chocolade in de kom en laat deze smelten. Begint het water in de steelpan te koken, zet het fornuis dan uit. Maar laat de kom op de steelpan staan.

3
Done

Dip een marshmallow in de gesmolten chocolade.
Strooi wat van de pepermunt stukjes eroverheen.
Steek een mini pepermunt stokje in het midden van de marshmallow.

Laat de chocolade hard worden (stollen) voor je ze serveert.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Wintersrood hapje
next
Spruitjes met zoete aardappel

Add Your Comment