Marshmallow Oreo

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

115 gram ongezouten boter
110 gram lichte basterdsuiker
50 gram suiker
1 ei
1 tlp vanille extract
250 gram bloem
1/2 tlp bakpoeder
snufje zout
50 gram cacao
12 marshmallow
50 gram pure chocolade (optioneel)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

koekjes

Directions

Marshmallow Oreo

Waar ik maandag nog een recept deelde die ik sinds de zomer al had klaar staan. Heb ik dit recept al in december 2016 gemaakt! Terwijl het nog wel gaat om een marshmallow Oreo recept. Hoe durf ik!?

In eerste instantie wou ik dit recept gebruiken voor mijn andere blog: Buzz in the Kitchen. Echter sinds het beginnen van Babies Kitchen, heeft mijn andere blog nog al stil gestaan. Onwijs jammer omdat ik daar ooit mee begon in 2011. Nieuw jaar en dus wil ik weer passie ook voor die blog gaan terug vinden. Babyvoeding en kinderrecepten hier. Andere recepten waar van ik blij wordt op Buzz in the Kitchen.

Terug naar de marshmallow Oreo’s. In eerste instantie dacht ik niet echt een kinderrecept. Suikers en zo. Maar laten we eerlijk zijn: kinderen zijn dol op koekjes als Oreo’s en wat is er niet leuker dan deze zelf te maken. Plus ’s avonds als de kids eindelijk slapen kunnen de mama’s en papa’s van deze wereld ook wel één oreo of twee, drie gebruiken!

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Smelt de boter in een kommetje in de magnetron of in een pan op het fornuis.
Laat de gesmolten boter iets afkoelen.

3
Done

In een kom meng de gesmolten boter met de lichte basterd suiker en gewone suiker. Je kunt dit met een handmixer of keukenmachine doen.

Voeg het ei en de vanille toe en mix deze er doorheen.

4
Done

In een tweede kom meng de bloem, zout, cacao en bakpoeder. Roer dit goed door elkaar en voeg het beetje bij beetje toe aan de boter. Mix alles tot het een goed gemengd deeg.

Vorm het deeg tot een bal en wikkel het in platic folie. Plaats het voor 30 minuten in de koelkast.

5
Done

Haal het deeg uit de koelkast. Neem een stukje deeg en rol dit tot een balletje (groter dan een knikker). Leg de bal op de bakplaat bekleed met bakpapier en druk deze iets plat. Doe dit ook met de rest van het deeg, maar laat wel wat ruimte tussen de koekjes.

6
Done

Zet de bakplaat 12-15 minuten in de oven tot de randen stevig aanvoelen.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen op een rooster. Laat de oven wel aan staan.

7
Done

Neem twee koekjes en leg hier tussen een marshmallow. Druk dit iets aan en leg hem terug op de bakplaat. Doe dit met alle koekjes en zet ze terug in de oven voor 3-5 minuten. Tot de marshmallow is gesmolten.

8
Done

Optioneel

Breek de chocolade en smelt deze in een hitte bestendige kom in de magnetron.

Neem een theelepel en druip de chocolade zigzag over de koekjes. Laat de chocolade stollen voor je ze eet.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Griekse kip kebab stokjes (babies kitchen)
previous
Griekse Kip Kebab Stokjes
kip perzik pastei (Babies Kitchen)
next
Kip perzik pastei

Add Your Comment