115 gram ongezouten boter | |
110 gram lichte basterdsuiker | |
50 gram suiker | |
1 ei | |
1 tlp vanille extract | |
250 gram bloem | |
1/2 tlp bakpoeder | |
snufje zout | |
50 gram cacao | |
12 marshmallow | |
50 gram pure chocolade (optioneel) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
koekjes
Waar ik maandag nog een recept deelde dat ik al sinds de zomer klaar had staan, komt dit recept uit december 2016! En het gaat nog wel om een Marshmallow Oreo’s recept. Hoe durf ik!?
Oorspronkelijk wilde ik dit recept gebruiken voor mijn andere blog Buzz in the Kitchen. Maar sinds de start van Kidshoekje ligt mijn oude blog een beetje stil. Best jammer, want ik begon in 2011 vol passie met Buzz in the Kitchen. Eén van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar is om die passie weer terug te vinden. Hier deel ik baby- en kinderrecepten, en op Buzz in the Kitchen deel ik recepten die mij blij maken.
Terug naar de Marshmallow Oreo’s! Ik dacht eerst dat dit niet echt een kinderrecept was vanwege de suikers. Maar laten we eerlijk zijn: kinderen zijn dol op koekjes zoals Oreo’s. En wat is er nu leuker dan deze zelf te maken? En voor de ouders: wanneer de kids ’s avonds eindelijk slapen, mag je jezelf best trakteren op één… of twee… of drie van deze heerlijke zelfgemaakte koekjes!
Wat zijn Marshmallow Oreo’s?
Marshmallow Oreo’s zijn zelfgemaakte koekjes die de smaak van klassieke Oreo’s combineren met een zachte marshmallowvulling.
Zijn Oreo’s geschikt voor kinderen?
Ja, kinderen zijn dol op deze koekjes! Let wel op de hoeveelheid suiker.
Hoe lang blijven de Marshmallow Oreo’s goed?
Bewaar ze in een luchtdichte container. Zo blijven ze 3-5 dagen vers.
Kan ik dit recept van tevoren maken?
Ja, je kunt de koekjes van tevoren bakken en ze later vullen met marshmallow.
Zijn de Marshmallow Oreo’s een goed idee voor kerst?
Zeker! Ze zijn perfect als feestelijke traktatie of om samen met kinderen te maken tijdens de feestdagen.
1
Done
|
Verwarm de oven op 180 graden. |
2
Done
|
Smelt de boter in een kommetje in de magnetron of in een pan op het fornuis. |
3
Done
|
In een kom meng de gesmolten boter met de lichte basterd suiker en gewone suiker. Je kunt dit met een handmixer of keukenmachine doen. Voeg het ei en de vanille toe en mix deze er doorheen. |
4
Done
|
In een tweede kom meng de bloem, zout, cacao en bakpoeder. Roer dit goed door elkaar en voeg het beetje bij beetje toe aan de boter. Mix alles tot het een goed gemengd deeg. Vorm het deeg tot een bal en wikkel het in platic folie. Plaats het voor 30 minuten in de koelkast. |
5
Done
|
Haal het deeg uit de koelkast. Neem een stukje deeg en rol dit tot een balletje (groter dan een knikker). Leg de bal op de bakplaat bekleed met bakpapier en druk deze iets plat. Doe dit ook met de rest van het deeg, maar laat wel wat ruimte tussen de koekjes. |
6
Done
|
Zet de bakplaat 12-15 minuten in de oven tot de randen stevig aanvoelen. |
7
Done
|
Neem twee koekjes en leg hier tussen een marshmallow. Druk dit iets aan en leg hem terug op de bakplaat. Doe dit met alle koekjes en zet ze terug in de oven voor 3-5 minuten. Tot de marshmallow is gesmolten. |
8
Done
|
OptioneelBreek de chocolade en smelt deze in een hitte bestendige kom in de magnetron. Neem een theelepel en druip de chocolade zigzag over de koekjes. Laat de chocolade stollen voor je ze eet. |