Miso Aubergine Dip

0 0
Miso Aubergine Dip

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 Aubergine
1/2 eetlepel miso pasta
1 theelepel sesamolie
1/2 theelepel sesamzaadjes

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Miso Aubergine Dip

    Vroeger kon ik aubergine echt niet uitstaan, maar inmiddels ben ik er dol op, vooral op Miso Aubergine. Laatst kreeg ik het idee om weer eens baba ganoush te maken — heerlijk voor op brood, een cracker of op de borrelplank. Toen dacht ik ineens: waarom geen miso-auberginedip? Waarom zou dat niet werken?

    Mijn miso aubergine uit de oven bestaat uit miso, aubergine en sesamolie, dus waarom zou ik dit niet als dip maken, op dezelfde manier als baba ganoush? We hebben thuis nog een gasfornuis, maar ik bereid de aubergine liever in de oven. Dit kost iets meer tijd, maar het is nauwelijks extra werk.

    Het enige wat je hoeft te doen, is de aubergine op een bakplaat in de oven leggen. Vervolgens wikkel je de aubergine in aluminiumfolie, en daarna is het een kwestie van de aubergine pureren (zonder schil) met de miso en sesamolie. Een eenvoudig recept dat iedereen kan maken! De dip kun je serveren op een borrelplank met wat rauwkost en geroosterde pitapuntjes. Genieten maar!

    Ik geef eerlijk toe dat ik dit ook gewoon als lunch kan eten. Voor ik het weet, is het hele bakje leeg — al halveer ik dan wel het recept. Probeer het zelf eens en laat weten wat je ervan vindt!

     

    FAQ (Veelgestelde Vragen)

    Kan ik een andere soort olie gebruiken in plaats van sesamolie?
    Ja, je kunt een neutrale olie zoals olijfolie of zonnebloemolie gebruiken, maar sesamolie geeft wel een unieke smaak aan de dip.

    Kan ik de aubergine ook op een gasfornuis roosteren in plaats van in de oven?
    Ja, je kunt de aubergine ook direct op een gasfornuis roosteren voor een rokerigere smaak. Leg de aubergine op de gaspit en draai om de paar minuutjes, zodat hij gelijkmatig gaart en niet volledig verbrandt aan één kant. Dit duurt ongeveer 30-50 minuten. Het is niet erg als de schil iets verbrand.

    Hoe lang kan ik de dip bewaren?
    De dip kun je 3 tot 4 dagen in een luchtdichte container in de koelkast bewaren. Roer de dip voor gebruik even door.

    Welke miso kan ik het beste gebruiken voor dit recept?
    Witte miso (shiro miso) is het mildst en werkt goed voor deze dip, maar je kunt ook rode miso gebruiken voor een diepere smaak.

    Is deze dip geschikt voor een veganistisch dieet?
    Ja, deze miso-auberginedip is volledig plantaardig en daarmee geschikt voor een veganistisch dieet.

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 200 graden. | Leg de aubergine op een bakplaat. | Zet de aubergines in de voorverwarmde oven voor 1 uur. | Haal de aubergine uit de oven en wikkel in aluminiumfolie, laat dit 15 minuten liggen.

    2
    Done

    Haal de schil van de aubergine af. | Doe de aubergine met de miso pasta en sesamolie in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om te pureren. | Schenk de miso aubergine dip in een kom en maak af met wat sesamzaadjes.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Italiaanse Tomatentaart - Kidshoekje.nl
    previous
    Italiaanse Tomatentaart

    Add Your Comment