Directions
Mozzarella met Prosciutto Bruschetta
Prosciutto en Mozzarella zo’n food match in heaven. De één complimenteert de andere heel goed en op een gegrild broodje noem je dat natuurlijk Mozzarella met Prosciutto Bruschetta. En tevens Logan zijn favoriet!
Na het maken van de klassieke tomaten bruschetta, neusde ik in de koelkast op zoek naar andere smaak combinaties die perfect op een bruschetta zouden werken. Een bruschetta is gewoon een ultiem borrelhapje en met de feestdagen wil je makkelijk, snel en heel lekker hebben. Daarnaast is er voor ieders smaak wel een bruschetta en dus perfect voor de kerstborrel of als voorgerecht tijdens het kerstdiner.
Ik had nog prosciutto en mozzarella liggen en samen met wat rode pesto was het recept gemaakt. Zo simpel kan het zijn en zo makkelijk kan je een heerlijk hapje op tafel zetten. Inmiddels heb ik op de blog nog veel meer lekkere bruschetta recepten + borrelhapjes staan, dus kijk vooral ook verder naar al het lekkers op de blog.
Bekijk ook eens:
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | |
2
Done
|
Snij het stokbrood in plakken van 3 cm dik. | Smeer het stokbrood aan de bovenkant in met olijfolie en leg op de bakplaat. | Pel de knoflook en wrijf over de stokbroden. | Zet de bakplaat 10 minuten in de oven tot het lekker krokant is. |
3
Done
|
Droog de mozzarella en snij in dunne plakken. | |
4
Done
|
Haal de stokbrood uit de oven en smeer op elk stuk 1/2 tlp pesto.| Leg op elk stuk eerst een stukje prosciutto. Gevolgd door mozzarella. | Serveren maar! |