Directions
Nutella Wentelteefjes
Soms moet je jezelf gewoon even extra verwennen. Mijn 30ste verjaardag vond ik wel zo’n dag. Dit jaar had ik niet echt een groot plan om het te vieren. ‘s Avonds ging uiteten en mijn moeder kwam op de thee. Daarom besloot ik voor brunch (omdat ontbijt en soms lunch er bij in schiet met die kleine man) eens lekker uit te pakken met Nutella Wentelteefjes.
Nu hoor ik je denken: Dat is een heftig ontbijt! En dat is het ook zeker. Heel veel chocolade die alleen geschikt is voor de echte chocolade liefhebbers.
Doop oud witbrood (want witbrood maakt de lekkerste wentelteefjes) in een mengsel van ei en cacao. Bak de wentelteefjes en zodra je ze uit de pan haalt smeer je een laag Nutella tussen de wentelteefjes die je als een stapel serveert. Heb je nog wat chocolade in huis. Dan maak je dit perfecte chocolade gerecht af met nog wat chocolade rasp. Begint er al wat water uit je mond te lopen?! Dan betekend dat het tijd is om de keuken in te springen en deze lekkere brunch, lunch of ontbijt te maken.
Bekijk ook eens:
(Recepthoekje.nl datum 22-01-2016)
Steps
1
Done
|
In een kom klop de ei los met de melk, vanille extract, suiker en cacao poeder. |
2
Done
|
Neem een snede brood en doop deze goed onder in het ei-mengsel. Draai ook even om zodat hij rondom goed is gedoopt. | Laat brood beetje uitlekken. |
3
Done
|
Smelt de boter in een koekenpan. | Leg het brood gedoopt in ei, in de pan en zet het vuur iets lager. | Na 3 minuten als de onderkant goudbruin is, draai de boterham om en bak de andere kant nog eens 1-2 minuten. | Haal het brood uit de pan en leg op een bord. | Doe dit ook met de rest van het brood. |
4
Done
|
Smeer op elke wentelteefje 1 theelepel Nutella. Stapel drie met Nutella besmeerde wentelteefjes op elkaar. | Rasp er eventueel nog wat chocolade op als garnering. | Enjoy! |