Oranje Mini Paprika’s gevuld met Roomkaas

0 0
Oranje Mini Paprika’s gevuld met Roomkaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

8-10 oranje snack paprika's
kruiden roomkaas
krul peterselie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Oranje Mini Paprika’s gevuld met Roomkaas

Bij het brainstormen en onderzoeken van hartige paashapjes voor op een borrelplank kwam ik meerdere malen het idee voor gevulde mini paprika’s tegen, die dan lijken op wortels. Dit is een onwijs simpel hapje dat je snel kunt maken. Ik besloot er ook eens voor te gaan en maakte voor mijn hartige Paas borrelplank oranje mini paprika’s gevuld met roomkaas.

Voor dit recept heb je maar 3 ingrediënten nodig: oranje mini paprika’s. Uiteraard kun je ook andere kleuren gebruiken, maar voor het wortelidee gebruikte ik oranje. Een lekkere roomkaas naar keuze. Ik gebruikte een plantaardige kruidenroomkaas, maar Boursin of Paturain kunnen ook heel goed. Tot slot, meer ter decoratie, voeg je nog wat krulpeterselie toe als stengels van je wortel! Zo heb je een lekker, simpel en leuk uitziend paashapje dat tevens perfect kan dienen als bijvoorbeeld een traktatie.

Bekijk vooral ook welke andere hapjes ik nog heb gemaakt voor mijn Hartige Paas Borrelplank dit jaar.

 

FAQ

 • Hoe lang van tevoren kan ik deze gevulde paprika’s maken?
  Je kunt de gevulde paprika’s een paar uur van tevoren of zelfs de avond ervoor maken en in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je ze afdekt om uitdroging te voorkomen.
 • Kan ik de roomkaas vervangen door een ander smeersel?
  Ja, je kunt de roomkaas vervangen door andere smeersels zoals hummus, kruidenkaas, of zachte geitenkaas, afhankelijk van je smaakvoorkeur. Ik ga altijd voor een smaak, waarvan ik weet dat mijn kinderen het ook lekker zouden vinden.
 • Zijn deze gevulde paprika’s geschikt voor vegetariërs of veganisten?
   Ja, in dit recept zit geen vlees of vis. Wil je het recept vegan maken? Kies dan voor een plantaardige roomkaas, zoals ik dat ook heb gedaan.
 • Moet ik de mini paprika’s eerst bakken voordat ik ze vul?
  Nee, je kunt de mini paprika’s rauw gebruiken. Ze zijn knapperig en zoet, wat een heerlijke combinatie vormt met de romige roomkaasvulling.
 • Zijn deze gevulde paprika’s ook geschikt voor kinderen?
  Ja, dit hapje is zeer geschikt voor kinderen vanwege de kleine porties en de leuke presentatie. Kinderen zullen genieten van het uiterlijk en de smaak van deze wortelachtige traktatie.

Steps

1
Done

Was de mini paprika's. | Halveer ze door de lengte. | Verwijde voorzichtig de steel en de zaadlijst van de paprika's. | Was de peterselie

2
Done

Roer de kruide kaas los, zodat het romig wordt. | Doe de kruidenkaas in een spuitzak of gebruik een theelepel om de mini paprika's met de kruidenkaas te vullen. | Aan de bovenkant waar de steel zat, duw de peterselie in de kruidekaas als steel van een wortel. | Serveer direct of bewaar in de koelkast afgedekt.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Hartige Paas Borrelplank Idee - Kidshoekje.nl
previous
Hartige Paas Borrelplank
Vegetarische Uien Jus - Kidshoekje.nl
next
Vegetarische Uien Jus

Add Your Comment