Paashaas Kaascroissant

0 0
Paashaas Kaascroissant

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rol (250 gram) croissantdeeg
3 plakjes kaas
1 ei
sesamzaadjes of maanzaad
In huis
bakpapier
bakplaat

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Maak je eigen Paashaas Kaascroissants met kant-en-klaar croissantdeeg. Het is net zo makkelijk als een gewoon croissantje rollen, maar met een leuk paashaas-oor erop!

Paashaas Kaascroissant

Elke vrijdag doe ik boodschappen met Parker, en standaard staat er (of eigenlijk staat het er niet op) altijd een croissant op ons lijstje. Logan krijgt altijd een kaas- of ham-kaascroissant, terwijl ik zelf meestal kies voor een klassieke croissant of pain au chocolat. Logan is echter dol op croissants met kaas, dus besloot ik voor Pasen iets leuks en lekkers te maken: Paashaas Kaascroissants!

Bij dit recept kun je eindeloos variëren met de vulling: chocolade, jam, kaas… de keuze is aan jou! Maar ik koos voor een heerlijke kaascroissant. Na het vullen rol je het deeg op en geef je de croissant de vorm van een paashaas, met leuke oren! 🐇

Voor de oren gebruik ik meestal maanzaad of zwarte sesam, maar als je kinderen iets minder van die extra’s houden, kun je ook gewoon geraspte kaas gebruiken of zelfs helemaal niets. Wat je kiest, het resultaat is altijd een lekker broodje voor bij het Paasontbijt of de Paasbrunch.

Heb jij al een idee voor je Paasontbijt? Wat maak jij voor Pasen?

Op zoek naar nog meer recepten voor het Paasontbijt, brunch of gewoon wat lekkers voor Pasen? Klik hier!

Paasrecept voor Paashaas Kaascroissants

 

Veelgestelde Vragen

Kunnen mijn kinderen helpen met het maken van de Paashaas Kaascroissants?
Ja, dit is een perfect recept om samen met je kinderen te maken! Ze kunnen helpen met het vullen, rollen en vormen van de paashaasoren.

Kan ik het croissantdeeg zelf maken in plaats van kant-en-klaar deeg?
Natuurlijk! Je kunt zelf deeg maken, maar kant-en-klaar croissantdeeg is veel sneller en ideaal voor een makkelijk Paasontbijt.

Wat kan ik in plaats van kaas gebruiken voor de Paashaas Kaascroissants?
Als je niet van kaas houdt, kun je het deeg vullen met chocolade, jam of zelfs ham. De keuze is helemaal aan jou!

Hoe kan ik de Paashaas Kaascroissants bewaren?
Je kunt ze het beste vers eten, maar je kunt ze ook in een luchtdichte verpakking bewaren voor 1-2 dagen. Verwarm ze voor het serveren even in de oven voor de beste smaak.

Wat kan ik gebruiken voor de oren als mijn kinderen geen maanzaad willen?
Geen zorgen! Gebruik in plaats van maanzaad gewoon geraspte kaas, sesamzaad of laat de oren helemaal achterwege. De Paashaas Kaascroissants zijn ook zonder extra’s heerlijk!

Paashaas Kaascroissant voor het Paasontbijt

 

©Afbeeldingen in deze blogpost zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van Wendy Moedt. Wil je een afbeelding gebruiken? Neem dan contact op via kidshoekje@gmail.com

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180-200 graden (zie verpakking croissant deeg). | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Rol het croisantdeeg uit en snij de croissant punten los door de snijranden in te snijden. Je hebt nu 6 croissant punten. | Leg wat strookjes kaas in het midden van het brede stuk van het deeg (zie afbeelding) | Vouw het deeg om de kaas heen en rol vervolgens de kaas twee keer in het deeg. (zie afbeelding) | Snij vanaf het puntje tot ongeveer de helft in. (zie afbeelding) |

3
Done

Leg het gevulde croissantdeeg op de bakplaat. | Kluts een ei los in een kom en besmeer de croissants ermee. | Doe wat maanzaad of sesamzaad op de oren van de paashaas (zie afbeelding). | Zet de pakplaat 10-12 minuten in de oven tot de croissants goudbruin zijn. | Laat de croissants iets afkoelen en serveer!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Paaskuiken gevulde Eieren voor het Paasontbijt.
previous
Paaskuiken Gevulde Eieren
Kerrie-Eiersalad - Kidshoekje.nl
next
Kerrie-Eiersalade

Add Your Comment