Paaskuiken Gevulde Eieren

0 0
Paaskuiken Gevulde Eieren

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 Eieren
2 eetlepels Mayonaisse
1/2 theelepel kerriepoeder (mild)
1 theelepel ketchup
1 Wortel
zwarte sesamzaadjes of maanzaad

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Leuk voor Pasen!

Directions

Bij Pasen horen eieren. Waarom dan niet leuke paaskuiken gevulde eieren maken voor bij het Paasontbijt of de Paasbrunch. Iedereen is er dol op.

Paaskuiken Gevulde Eieren

Jaren lang heb ik geen eieren gegeten. Als kind ben ik er ooit eens zo ziek van geworden, dat ik gewoon jaren het niet meer kon ruiken of zien. Toen ik samen ging wonen besloot ik langzaam toch weer eens een poging te wagen in het eten wat eieren. Warm wel te verstaan, want koude eieren was alsnog een lange tijd een no go voor mij. Nog niet te spreken van eiersalades uit winkels, die ik overigens nog steeds niet eet. Koude eieren wel, als ik het zelf maak tenminste. Er is nog steeds iets wat bij mij koude eieren niet 100% vertrouwd.

Een gevuld eitje sla ik dus gerust over, maar zoals ik al zei als ik het zelf maak wil ik het best maken. En voor deze Pasen maakte ik paaskuiken gevulde eieren. Gevulde eitjes, die je heel makkelijk tot kuikens uit een ei kunt maken. Ontzettend leuk voor het paasontbijt, brunch of als borrelhapje.

 


Op zoek naar nog meer recepten voor het Paasontbijt, brunch of gewoon wat lekkers voor Pasen? Klik hier!

Steps

1
Done

Breng een pan met water aan de kook. | Voeg de eieren toe en kook ze in 8 minuten hard. | Laat de eieren schrikken onder koud stromend water of in ijswater. | Pel de eieren. |

2
Done

Snij de eieren op 2/3 doormidden. | Verwijder het eigeel voorzichtig met een theelepel. | Snij een stukje van de onderkant van het eiwit af zodat deze kan blijven staan.

3
Done

In een kom prakt het eigeel. | Voeg de mayonnaise, kerriepoeder en ketchup en eventueel een snufje zout toe en meng alles goed door elkaar. Tot een gladmengsel ontstaat. | Vul de eieren met een theelepel of gebruik een spuitzak. Zorg ervoor dat het eigeel iets aan de boven uitsteekt. | Dek af met het eiwit dekseltje. (Is deze te groot of zwaar snij dan nog een stukje af. |

4
Done

Snij een plakje van de wortel af en snij hier kleine driehoekjes uit voor de snavel. | Plak de wortel snavels op het eigeel en gebruik de sesamzaadjes voor de ogen. | Serveer direct!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Gevulde Croissants Wortels - Kidshoekje.nl
previous
Gevulde Croissant Wortels
Paashaas Kaascroissant voor het Paasontbijt
next
Paashaas Kaascroissant

Add Your Comment