Parelcouscous met Paddenstoelen

0 0
Parelcouscous met Paddenstoelen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram parelcouscous
1 bouillonblokje (groente)
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
100 gram shiitake
150 gram champignons
1/2 theelepel zout
100 gram rucola
Parmezaanse kaas

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Dol op paddenstoelen als champignons en shiitake? Maak eens deze snelle vegetarische maaltijd: Parelcouscous met paddenstoelen.

Parelcouscous met Paddenstoelen

Dingen als rijst, quinoa en zelfs pasta weeg ik normaal gesproken af, maar soms doe ik het ook uit de losse pols. Wat twee kanten op kan, maar meestal de kant van leftovers betekend. Vorige week maakte ik parelcouscous met ras el hanout groente uit de oven. Hoewel ik dit recept al 1001 keer heb gemaakt, was het mislukt. Althans de groente. Wat resulteerde dat ik veel te veel couscous had gemaakt.

De volgende dag besloot ik van de leftover parelcouscous een heerlijk lunch te maken. Het werd uiteindelijk parelcouscous met shittake, champignons en rucola. Geen idee of het zou werken maar dat deed het gelukkig zeker. Lekker! Gelukkig was ik zo slim na het koken foto’s te maken zodat ik mijn nieuwe recept niet snel kon vergeten en kon delen.

KIDSPROOF

Nu hoor ik je denken: Paddenstoelen en Rucola? Dat zie ik mijn kind niet eten. Snap ik! De rucola voeg je achteraf pas toe, dus deze kun je heel goed apart serveren. De paddenstoelen zin in het gerecht verwerkt dus, dat gaat iets moeilijker. Ook onze dochter kan moeilijk doen met dit soort gerecht. Ik serveer haar dan apart parel couscous en wat rauwkost als tomaten, wortels en komkommer erbij.

 


Dit recept was voorheen te vinden op Recepthoekje.nl (datum 26-05-2021)

Steps

1
Done

Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook. | Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de parelcouscous af.

2
Done

Maak de shiitake en de champignons schoon. | Snij de paddenstoelen in reepjes. | Pel de knoflook en hak fijn.| Verhit de olie in een koekenpan. | Roerbak de paddenstoelen, knoflook en een snufje zout in de pan tot deze beetgaar en goudbruin zijn zo'n 6-8 minuten. | Haal de pan van het vuur.

3
Done

Roer de parelcouscous door de paddenstoelen. | Serveer de parelcouscous met paddenstoelen met wat rucola en Parmezaanse kaas eroverheen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Heksenbezem Snack - KIdshoekje.nl
previous
Heksenbezem Snack
Pompoensoep met Gerookte Zalm - Kidshoekje.nl
next
Pompoensoep met Gerookte Zalm

Add Your Comment