Pasta met Zalm en Bloemkool

1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 gr Bloemkool
80 gr Zalm
2 etlp Macaroni

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

7+ maanden

Directions

Pasta met zalm en bloemkool

Waar ik soms compleet inspiratieloos ben voor mijn eigen avondeten heb ik dat ook wel eens voor de baby. Ik wil toch dat hij zo gevarieerd mogelijk eet en verschillende smaak combinaties probeert. Vooral nu hij nog alles lekker vindt. Zalm is iets wat ik wel elke twee weken voor hem haal bij de visboer. Maar ja wat ga ik doen met de zalm? Waar ga ik het dit keer mee combineren? Ik besloot dit keer pasta met zalm en bloemkool te maken. Niet echt een combinatie waar je snel aan zou denken. Ik wou het in eerste instantie ook met broccoli maken, maar diw was op. Het werd dus bloemkool.

Lekker stomen (hele huis rook meteen weer naar een bejaarde tehuis) en hapje klaar. Ik had meteen al bedacht dit hapje gaat mee naar opi, die houdt niet van bloemkool en vindt vis in dit soort hapjes stinken (mama heeft haar grapjes-kokmuts op). Inderdaad hij was niet blij en schijnbaar was het hapje iets te droog.

Ik had nog een potje in de vriezer en de tweede keer besloot ik wat flesvoeding toe toevoegen om het wat smeuïger te maken. Succes! Het was wat romiger en de kleine vond het lekker.

Steps

1
Done

Snij de bloemkool en de zalm klein.

2
Done

Koken/Stomen

Stoom of kook de bloemkool en zalm 15 minuten.

Stomen - Je kunt de bloemkool en zalm samen stomen.
Koken - Kook de bloemkool en de zalm apart. De zalm heeft korter nodig en de bloemkool ongeveer 15-20 minuten. Je kan de zalm ook bakken in plaats van koken.

3
Done

Ondertussen...

Breng een pan water aan de kook, zonder zout. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zodra de pasta klaar is kun je deze afgieten. Indien je de pasta direct wilt serveren raad ik aan om af te spoelen met koud water.

4
Done

Pureer de bloemkool en zalm zo grof als je zelf wilt.
*Is het iets te droog naar jouw zin dan kun je wat water of melk (fles- of borstvoeding) toevoegen.

5
Done

Schep de macaroni bij de bloemkool-zalm puree en roer alles door elkaar.

6
Done

Bewaren

***De puree kun je in een ijsblokjes vorm gieten en in vriezen voor later gebruik.

Heb je de ijsblokjesvorm weer nodig, haal de blokjes puree uit de vorm en bewaar de puree blokjes in een afsluitbaar zakje in de vriezer.

Voor gebruik, haal het aantal gewenste blokjes uit de vorm en laat ze compleet ontdooien of doe ze even 30 seconden in de magnetron.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

previous
Geroosterde banaan & blauwe bes
Weekmenu 2 - Minestrone Soep (Babies Kitchen)
next
Minestrone Soep

Add Your Comment